Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vlhčené ubrousky pro intimní hygienu

26. září 2008 | 09:18

Dokážou nám usnadnit péči o intimní hygienu v každodenním shonu nebo třeba na cestách. Jejich praktické balení se vejde do každé kabelky, takže jsou vždy při ruce.

Vlhčené ubrousky se vyrábějí v mnoha variantách. Naše redaktorka Lenka Němečková pro vás vyzkoušela ty, které jsou nejčastěji k dostání.

Značka: Jessa-dm (20 kusů)
Orientační cena: 24,90 Kč

Praktické zavírání
Autor: Michal Protivanský

Praktické zavírání
Tyto ubrousky mají velmi praktické umělohmotné zavírání. Jsou ze silné tkaniny, ale trochu menšího rozměru (150 x 200 mm). Po použití zanechávají trochu lepkavý pocit, ale jejich složení je vhodné i pro alergiky – obsahují aloe vera a jsou bez alkoholu a parfému. Vůně trochu připomíná celulózu. Cenově jsou nejvýhodnější.

Výsledek testu: *****

Značka: Care free Aloe (20 kusů) a Care free heřmánek (20 kusů)
Orientační cena: 54,90 Kč

Standardní kvalita
Autor: Michal Protivanský

Standardní kvalita
Ubrousky Care free se vyrábějí s aloe vera nebo s heřmánkem. Uzavírá je bohužel dost tenká samolepka, takže se brzy odlepí. Tkanina je dost silná, ale patří mezi menší (150x200). Po použití jsou lepkavé. Mají příjemnou mýdlovou vůni. Kromě bylinek obsahují také panthenol a jsou bez alkoholu, ale s parabeny a parfémované.

Výsledek testu: ****

Značka: Linteo (10 kusů)
Orientační cena: 19,90 Kč

Malý pomocník
Autor: Michal Protivanský

Malý pomocník
Ubrousky uzavírá malá samolepka, která se snadno odtrhne. Tkanina je tenčí a menší (140x210mm). Po použití se nelepí a mají neutrální vůni. Obsahují heřmánek, aloe vera, kyselinu mléčnou, alkohol a jsou parfémované. Díky menšímu balení se snadno vejdou i do malých kabelek.

Výsledek testu: ***

Značka: Lactacyd femina (20kusů)
Orientační cena: 68,90 Kč

Kyselina mléčná
Autor: Michal Protivanský

Kyselina mléčná
Známá značka intimní hygieny pro ženy nabízí i tento typ výrobku. Tlustá samolepka dostatečně drží, tkanina ubrousků je silná a patří mezi největší (200x250mm).Po použití mírně lepí a vůně je jemně štiplavá. Obsahují kyselinu mléčnou, alkohol, ale i parabeny a jsou parfémované.

Výsledek testu: ****

Značka: Nivea (20 kusů)
Orientační cena: 56,90 Kč

Heřmánková péče
Autor: Michal Protivanský

Heřmánková péče
Tyto ubrousky uzavírá dostatečně široká samolepka. Tkanina je ale slabší a malá (150x190mm). Po použití jsou lepkavé. Vůně je heřmánkově mýdlová. Obsahují heřmánek a kyselinu mléčnou, jsou bez alkoholu, ale s parabeny a parfémované.

Výsledek testu: ***

Značka: Harmony Lady (20 kusů)
Orientační cena: 45,90 Kč

Osvěžující bylinky
Autor: Michal Protivanský

Osvěžující bylinky
Tyto komfortní ubrousky se zavírají širokou samolepkou.Tkanina má puntíkovaný reliéf a patří mezi největší (200x250 mm). Po použití se nelepí a zanechávají příjemnou bylinkovou vůni.Obsahují výtažky kontryhele, žebříčku a měsíčku, alkohol a jsou parfémované.

Výsledek testu: *****

Poznámka: Náš test má pouze orientační charakter. Výsledky testu jsou pouze subjektivním stanoviskem redaktorky, která testování prováděla.

Autor: Lenka Němečková