Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Láska k půdě, rostlinám i zvířatům – to je ekologické zemědělství

5. září 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

 Ekologičtí hospodáři neúnavně pečují nejen o krajinu kolem sebe, s láskou se starají také o dobytek, který můžete potkat na zelených pastvinách právě blízko ekofarmy. Zvířata prožijí pohodový život v co nejpřirozenějších podmínkách ve stádu. Je k nim přistupováno s respektem a úctou. Nebývají vystavena zbytečnému stresu, a to ani před samotnou porážkou, která bývá nanejvýš šetrná.   

Zažijte ekologickou farmu na vlastní kůži

Stále častěji vyhledávaná agroturistika vám umožní užít si čerstvý vzduch a vytouženou pohodu v malebném prostředí českého venkova. Život na farmě vám tak bude rázem o něco bližší, rozšíříte si obzory, zároveň si spolu se svými ratolestmi vytvoříte daleko těsnější vztah nejen k přírodě, která je neodmyslitelnou součástí našich životů, ale i ke zvířatům, o něž ekofarmáři pečují s láskou a ohleduplností.

Nejenže si užijete plno zábavy, na ekofarmách si můžete také nakoupit ty nejčerstvější lokální biopotraviny všeho druhu. Tím, že zvolíte lokálního dodavatele, máte jistotu, že biopotraviny neputovaly přes půl světa, jelikož distribuční cesty a dojezdové vzdálenosti jsou v ČR velmi krátké. Nákup lokální bio produkce je navíc skvělým způsobem, jak farmářům za jejich poctivou práci poděkovat.

Autor: Shutterstock

Rádi byste nakoupili na některé z ekofarem, ale nevíte, která se nachází nejblíže vašemu bydlišti? Na stránkách kamprobio.cz a lovime.bio si vyhledáte tu nejbližší pomocí interaktivních mapiček a zároveň si můžete prohlédnout jejich aktuální nabídku. Rádi byste se o ekologickém zemědělství dozvěděli více? Hledáte zajímavé tipy a recepty? Navštivte stránky myjsmebio.cz, kde se na farmu můžete vypravit snadno a ihned díky zajímavým reportážím!

Jaká loga se používají k označení biopotravin?

Autor: Státní zemědělský intervenční fond

Kupujte bio pro naši budoucnost! Při nákupu hledejte loga biozebry a biolistu, pouze tyto značky Vám zaručí skutečnou biokvalitu.

Inspirace pro vaření z hovězího 

Autor: Státní zemědělský intervenční fond

Patříte mezi milovníky hovězího masa, ale dopřáváte si ho spíše v restauraci, protože si na něj doma netroufnete? Tápete, jaké maso zvolit na guláš, které upéct jako roládu a z čeho připravit třeba hovězí po burgundsku? Udělali jsme to za vás! Na webu myjsmebio.cz nově najdete vše na jednom místě.

Video se připravuje ...