Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Trápí vás virové onemocnění? Vsaďte na ústní a nosní spreje

21. října 2021 | 00:00
Prezentace klienta |

S příchodem chladnějšího počasí jsme vystaveni útokům virů, kterým odolají jen ti se silnou imunitou. Pokud už infekce do těla vstoupila, je potřeba sáhnout po účinných lécích, které zmírní příznaky respiračních onemocnění. Pomoci můžou například ústní a nosní spreje VIROSTOP, jejichž účinnost byla prokázána v nedávné studii a navíc působí také jako posilovač očkování.

Spreje VIROSTOP prokázaly 60% snížení uvolňování virů.

Klinická studie prokázala významné snížení příznaků onemocnění COVID-19.

VIROSTOP zmírňuje příznaky Covidu

Podle agentury Associated Press bylo do klinické studie zařazeno 170 pacientů se SARS-CoV-2 potvrzeným testováním PCR v Komplexním lékařském centru v maďarské Budapešti v období od 15. ledna do 31. května 2021. Všichni dobrovolníci byli na začátku studie testováni PCR testem na Covid-19 a měli mírné až středně těžké respirační příznaky, které byly sledovány po dobu 15 dnů.

Ze 170 dobrovolníků dostalo 86 pacientů nosohltanový sprej, roztok patentovaný pod názvem VIROSTOP, který obsahuje speciální směs Cistus creticus a další složky bohaté na polyfenoly. Polyfenoly po navázání na virový protein zastaví jeho funkci, a tím zabrání viru proniknout do buňky. 84 pacientů bylo zařazeno do kontrolní skupiny bez použití roztoku VIROSTOP ve spreji.

Autor: Herb-Pharma Corporation s.r.o.

„Na konci klinické studie byly vyhodnoceny příznaky pacientů. Příznaky každého pacienta byly kontrolovány každé dva dny po dobu 12 dnů. U pacientů, kteří používali sprej VIROSTOP od prvního dne po pozitivním testu, došlo 12. den k téměř 60% snížení uvolňování viru ve srovnání s kontrolní skupinou,“ uvedl Dr. István Jankovics, jehož tým studii provedl.

Klinická studie ukázala, že se snížila i závažnost dýchacích potíží způsobených touto nemocí. Tyto výsledky podporují výsledky dřívějších testů in vitro provedených na tkáních živočišných buněk, kdy směs polyfenolů inhibovala růst viru v buněčných kulturách.

Bezpečný pro děti a seniory

Klinická studie ukázala, že u osob, které používaly sprej VIROSTOP, se snížila závažnost klinických příznaků dýchacích cest. V porovnání s kontrolní skupinou došlo také ke snížení gastrointestinálních příznaků. Nedávný výzkum ukázal, že klíčovým faktorem šíření viru je jeho schopnost replikace v zažívacím traktu.

„Primární ochranou proti onemocnění Covid-19 je samozřejmě očkování, ale tato klinická studie znamená, že použití spreje VIROSTOP významně potlačuje množství SARS-CoV-2 v horních cestách dýchacích, což dává nakažené osobě možnost vyvinout specifickou imunitní odpověď,“ říká Dr. István Jankovics.

VIROSTOP je volně prodejný přípravek vyrobený z přírodních složek a mohou ho bezpečně užívat děti již od tří let. V době studie se v Maďarsku vyskytovaly nejméně tři varianty viru. S vědomím těchto faktorů a již popsaného mechanismu účinku polyfenolů předpokládáme, že sprej VIROSTOP může být účinný v případě všech mutací.

Autor: Herb-Pharma Corporation s.r.o.

 „Přírodní složení zaručuje bezpečné používání přípravku VIROSTOP pro děti, dospělé i seniory. O oblibě ústních a nosních sprejů svědčí i to, že se v Česku prodalo 200 000 kusů tohoto výrobku a v Evropě více než 2 miliony,“ dodává Ondrej Michlo, jednatel společnosti Herb-Pharma Corporation s.r.o.

Video se připravuje ...