Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Léty ověřená tradice, sýr Philadelphia v novém Philly menu

17. prosince 2013 | 00:00
Prezentace klienta |

Každá tradice má své kořeny. A kde vznikl krémový přírodní sýr Philadelphia, který si postupně získal příznivce po celém světě? Jak jeho název napovídá, kde jinde než v zemi neomezených možností, v Americe.

První krémový sýr vyrobil v roce 1872 americký lékař William Lawrence. Svůj název získal tento sýr o osm let později podle známého města Philadelphia, které bylo symbolem čistoty a proslulo pokrmy vyznačujícími se vysokou kvalitou a výbornou chutí. Po celé generace si tento sýr uchovává poctivou kvalitu a nezaměnitelnou chuť. Jde o stoprocentně přírodní sýr, ve kterém nejsou v rámci výroby použity žádné konzervanty a lze jej použít, jak pro vaření, tak pro pečení nebo přímou konzumaci. Právě pro své všestranné použití se stal nepostradatelným pomocníkem šéfkuchařů i hospodyněk, které se nebojí vyzkoušet něco nového. Sýr Philadelphia se pravidelně snaží inspirovat všechny milovníky dobrého jídla novými recepty i nápady a nyní také nově ve svém Philly menu, které je speciálně připravováno na každý týden. Stačí jen pravidelně sledovat www.philly.cz.

Autor: Alimpex

 

Kde jinde se seznámit s tímto znamenitým pomocníkem v teplé i studené kuchyni, než právě u vaření. Ve svých gastronomických výtvorech můžete použít klasickou Philadelphii Original, ale také její odlehčenou verzi Philadelphii Light. I přes nižší obsah tuku si stále zachovává krémovou konzistenci a delikátní chuť. Pro  milovníky sladkých dobrot nabízí Philadelphia variantu s kvalitní mléčnou čokoládou a nadýchaným sýrem typu cream cheese, Philadelphii Milku. Nejoblíbenější je zejména u dětí, v podobě rychlé a vydatné svačinky spolu s pečivem, ale i dezerty či dorty z tohoto sýra jsou učiněným gastronomickým zážitkem. Těm, co dávají přednost slaným a pikantnějším kombinacím nabízí český trh Philadelphii s bylinkami a v průběhu nového roku také Philadelphii s lososem a koprem nebo Philadelphii s pažitkou.

 

Nejlépe se seznámíte se sýrem Philadelphia prostřednictvím jednoduchých a lehkých receptů.

Braniborské vařené brambory

Autor: Alimpex

Přísady:
1,5 kg brambor, 1 lžičku kmínu, 2 červené cibule,
300 g smetanového sýru Philadelphia (Original, s bylinkami nebo light),

Postup:
Umyjeme brambory a vaříme je v osolené vodě s kmínem podle velikosti 20 až 30 minut. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Smetanový sýr Philadelphia promícháme s mlékem do hladka a poté přidáme nakrájenou cibuli. Pokapeme olivovým olejem dle chuti a servírujeme s brambory.

Kuřecí pánvička Philadelphia

Autor: Alimpex

Přídady:
3 kuřecí prsíčka (cca 150 g), 1 lžíci oleje, 200 g cukrového hrášku, 3 mrkve,
1 pórek nakrájený na kolečka, 250 ml zeleninového vývaru, 175 g Philadelphie light, 1 malou bagetu

Postup:
Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na 1 lžíci oleje, přidáme sůl a pepř. Zeleninu osmažíme na pánvi ve zbývajícím oleji, zalijeme vývarem a necháme krátce vařit. Přidáme Philadelphii a necháme rozpustit, podáváme s bagetou.

Cuketové taštičky Philadelphia

Autor: Alimpex

Přísady:
3 cukety, 40ml olivového oleje, 50g mouky,
1 vejce, 50g strouhanky, 1 rajče, 125g Philadelphia bylinková

Postup:
Z cukety nakrájíme 16 kusů cca 3 mm plátků. Osmahneme na pánvi a necháme vychladnout (na čtyři proužky asi jedna čajová lžička olivového oleje). Na talíře si připravíme mouku, rozšlehané vejce a strouhanku. Rajče vložíme do vroucí vody a spaříme. Zbavíme se tak slupky a odstraníme semínka. Nakrájíme ho na malé kostičky. Philadelphii smícháme s rozkrájenými kousky rajčete. Směs Philadelphie a rajčete dáme na proužek cukety a pečlivě ho zabalíme. Obalíme v trojobalu a smažíme na jedné lžíci olivového oleje cca 8 taštiček. Poté dáme na pánev opět jednu lžíci olivového oleje a osmahneme zbylých 8 taštiček. Můžeme podávat.

 

 

Související články