Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mít pěknou postavu? V NATURHOUSE vám poradí zdarma jak na to!

NATURHOUSE
22. února 2012 | 00:00
Prezentace klienta |

Kdo z nás při pohledu do zrcadla může s jistotou prohlásit, že je se svojí postavou spokojený? V určitých partiích by to chtělo ubrat, někde zase chybějící centimetry přidat. A zvlášť to platí pro blížící se letní sezónu, kdy budeme chtít okouzlit krásnou postavou v plavkách. Vinit přitom můžeme sami sebe a náš životní styl, který má často do přídavku „zdravý“ opravdu hodně daleko.

Přebytečným kilům boj!

Nezoufejme! Chabou útěchou nám může být, že s nadváhou a potažmo obezitou bojuje celý vyspělý svět. Proto se ve Španělsku před více než 20 lety zrodila myšlenka nabídnout lidem, kteří mají problémy s váhou, takové služby na jednom místě, které řeší příčinu a ne až následek nadváhy. Začala se tak rozvíjet síť dietetických center NATURHOUSE, v níž se klienti učí zdravému stravování. Do dnešního dne s nadváhou skoncovalo více než 4.000.000 klientů ve 30 zemích světa, ke kterým se přidává stále více Čechů a Češek. „V našich dietetických centrech klienty nenutíme do drastických diet ani užívání ´zázračných´ pilulek. Naopak je učíme vyváženému stravování a oni často dokonce jedí více, než byli zvyklí, a tím hubnou,“ vysvětluje Eva Straškrábová, dietoložka a majitelka pobočky NATURHOUSE v Berouně.

NATURHOUSE
Autor: NATURHOUSE

Jak to chodí v dietetickém centru

V každém dietetickém centru NATURHOUSE působí odborně vyškolený personál, který poskytuje poradenství ve výživě zdarma. Při první návštěvě, která nejčastěji trvá 30 minut, dietolog s klientem probere jeho zdravotní stav a analyzuje příčiny stravovacích poruch. Dále jej přeměří a převáží na speciální váze. Celý proces probíhá v příjemném prostředí a přátelské atmosféře.

Dle výsledků bioimpedančního měření, zdravotního stravu a stravovacích návyků stanoví dietolog NATURHOUSE  každému klientovi individuální jídelníček dle jeho potřeb. Jídelníček vychází ze zásad středomořské kuchyně, je tedy lehký, pestrý a lze jej různě obměňovat. K jídelníčku doporučí lehký pohyb jako například chůze do schodů nebo procházky se psem a exkluzivní produkty, které jsou vyráběny ve vlastních laboratořích HOUSEDIET a KILUVA a které podpoří boj klienta s nadbytečnými kily. Zdravé hubnutí proto není jen o ztrátě tukové tkáně, ale také např. o odstranění přebytečné vody z těla, protože někteří lidé mají tendenci zadržovat více vody.

NATURHOUSE
Autor: NATURHOUSE

Klienti obvykle docházejí na konzultace jednou týdně, druhá a další návštěva trvá 15 – 20 minut. Tato setkání slouží k tomu, aby sdělili svému dietologovi pokroky, dojmy a názory. „Pravidelný kontakt je důležitým aspektem při hubnutí. Klienty tak můžeme lépe motivovat a být jim podporou na cestě k jejich vysněné postavě,“ podotýká výživová poradkyně Petra Dubanovská z dietetického centra v obchodním centru Olympia Brno.

NATURHOUSE
Autor: NATURHOUSE

NATURHOUSE i v malých městech

V České republice je k dispozici již více než 40 dietetických center NATURHOUSE nejen ve velkých městech, ale také v těch menších jako například nejnověji v Příbrami, Žatci a Písku. Jan Gonda, který je zodpovědný za rozvoj sítě v České a Slovenské republice, k tomu říká: „Pěkná postava není výsadou jen lidí z velkých měst. Naopak se snažíme, aby v každém městě s přibližně 20.000 obyvateli fungovala alespoň jedna naše pobočka.“

Autor: NATURHOUSE

O tom, jestli trpíte nadváhou, se můžete přesvědčit na webových stránkách: www.naturhouse-cz.cz/vahova-kalkulacka.

Nejbližší dietetické centrum ve vašem regionu pak najdete na: www.naturhouse-cz.cz/pobocky.

Autor: NATURHOUSE