Cukr či med? | Pro ženy | Blesk.cz

Cukr či med?

25. srpna 2008 | 07:28

Dočetla jsem se. že je lepší sladit si různé nápoje i jídla medem než obyčejným třtinovým cukrem. Proč je med lepší? Monika, Přelouč

Na vaše otázky odpovídá:

Jana ALTNEROVÁ

Odbornice na výživu

Ideální rozhodně není ani jedna z variant, které ve svém dotazu uvádíte. Cukr neobsahuje pro tělo žádné hodnotné látky a naopak váš organismus zatěžuje. Med obsahuje mimo jiné také minerální látky, stopové prvky, aromatické látky, stopové množství aminokyselin, enzymů, éterických látek, vitaminů. Med má také antibakteriální účinky a je výborným pomocníkem při nachlazení. Důležitá je však kvalita medu. Pozor, med snáší teplou maximálně do 40 ºC.

Nádoba na med se lžičkou, Leopold, www.dokuchyne.cz
Nádoba na med se lžičkou, Leopold, www.dokuchyne.cz
Autor: archivy

Autor: jš, len
Související články