Úterý 5. listopadu 2024
Svátek slaví Miriam, zítra Liběna
Oblačno 9°C

Cukr či med?

Nádoba na med se lžičkou, Leopold, www.dokuchyne.cz
25. srpna 2008 | 07:28

Dočetla jsem se. že je lepší sladit si různé nápoje i jídla medem než obyčejným třtinovým cukrem. Proč je med lepší? Monika, Přelouč

Na vaše otázky odpovídá:

Jana ALTNEROVÁ

Odbornice na výživu

Ideální rozhodně není ani jedna z variant, které ve svém dotazu uvádíte. Cukr neobsahuje pro tělo žádné hodnotné látky a naopak váš organismus zatěžuje. Med obsahuje mimo jiné také minerální látky, stopové prvky, aromatické látky, stopové množství aminokyselin, enzymů, éterických látek, vitaminů. Med má také antibakteriální účinky a je výborným pomocníkem při nachlazení. Důležitá je však kvalita medu. Pozor, med snáší teplou maximálně do 40 ºC.

Nádoba na med se lžičkou, Leopold, www.dokuchyne.cz
Autor: archivy

Autor: jš, len
Související články