Na vaše otázky odpovídá:
Věra KRÁLOVÁ. nutriční terapeutka
Energetická hodnota celozrnného pečiva je opravdu téměř stejná jako u pečiva bílého (podrobnější informace zjistíte např. v E-kalkulačce na www.flora.cz). Nicméně biologická hodnota celozrného pečiva je vyšší. Toto pečivo obsahuje více vitaminů, minerálních látek a vlákniny. Má také nižší glykemický index, což je pro naše tělo výhodnější. Proto bychom měli celozrnné pečivo ve svém jídelníčku rozhodně preferovat.
![](https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/chleb-pecivo/Zml0LWluLzQ1MHg0NTAvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDg1KTpub191cHNjYWxlKCkvaW1n/179676.jpg?v=0&st=LsFoCKA5CfBW8X2NvoqMU5tOPLALmHLa7FrpzI4-iic&ts=1600812000&e=0)
Tento chléb je upečený z bioproduktů.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM, Michal Protivanský, BACKALDRIN