Pro dobrou kondici srdce a cév je potřeba zajistit dostatek živin a blahodárných látek. Ty se vyskytují v olivovém oleji, ořeších, rybách a mořských plodech. Američtí odborníci pak ve své studii prokázali, že právě poslední dvě zmíněné potraviny prospívají zdraví kardiovaskulární soustavy více než olivy a ořechy. Ačkoli všechny tyto potraviny obsahují nenasycené mastné kyseliny, chemicky se přeci jen liší. Zatímco olivový olej, ořechy a avokádo jsou plné jednoduchých (mono) nenasycených mastných kyselin, ryby a mořské plody obsahují složité poly-nenasycené mastné kyseliny. A ty jsou pro srdce a cévy lepší. "Obě skupiny tuků jsou pro lidské zdraví prospěšné, ale člověk by měl přijímat více těch složitějších kyselin," potvrdil doktor Lawrence L. Rudel z Wake Forest University.
Pokud chcete mít v dobré kondici své srdce a cévy, pak byste měli jíst především ryby a plody moře
Související články
Články odjinud