Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rozeznáte zánět močových cest? TAKTO se projevuje nejčastěji

21. října 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Projevy zánětu močových cest jsou různé a liší se podle toho, jaká část močových cest je zasažena. Infekci močových cest nejčastěji rozpoznáte podle následujících příznaků.

1. Infekce močového měchýře

Projevuje se bolestí připomínající menstruaci ve střední části podbřišku. Nenechte se zmást lokalizací bolesti, oblast pánve a spodní část břicha jsou při zánětu močových cest často rovněž citlivé. „Pro zánět močového měchýře je rovněž typické časté močení, pálení při močení, pocit nedostatečného domočení a někdy i přítomnost krve v moči,“ dodává urolog Vladimír Lenko.

2. Infekce horních cest močových

Projevuje se teplotou nad 38 stupňů, kterou může provázet zimnice. „Určitě nepřehlížejte zvýšenou citlivost v bederní oblasti. Nepravidelně se může objevit také nevolnost a zvracení,“ doplňuje MUDr. Lenko a dodává, že pokud infekce pronikne do oblasti ledvinného parenchymu (tkáně ledvin), je rychlá lékařská pomoc nevyhnutelná a nutná.

3.Infekce močové trubice

Je rozpoznatelná pálením v močové trubici, která se nejčastěji objevuje během močení, ale také i mimo něj. Varovným signálem je i výtok z močové trubice, pocity podráždění a diskomfort v této oblasti.

Autor: WALMARK

Jak podpoříte zdraví svých močových cest?

Pokud pociťujete první nepříjemné pocity v podbřišku a cítíte potřebu podpořit zdraví svých močových cest, vhodnou volbou je doplněk stravy Urinal Akut. Jeho výjimečné složení je založeno na bázi patentované kombinace kanadských brusinek a vitamínu D obohacené o zlatobýl obecný pro zdraví močových cest a řádné vylučování. Pokud problémy přetrvávají, objevuje se teplota, bolest či krev v moči, vyhledejte urgentně lékařskou pomoc. „Antibiotická léčba infekcí močových cest je jedinou možností při zhoršujících se problémech. Zničí bakterie, které jsou za infekci zodpovědné,“ vysvětluje urolog MUDr. Vladimír Lenko, PhD., FEBU.

Video se připravuje ...