Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vadí vám nosit brýle? 7 důvodů, proč se jich zbavit!

3. června 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Obtěžuje vás nošení brýlí nebo kontaktních čoček? Pokud se jich chcete zbavit, a přesto dobře vidět, řešení existuje. Jednou z možností, jak dioptrické vady korigovat, je laserová operace. Uvažujete o ní, ale stále se nemůžete rozhodnout? Zde jsme shrnuli to nejpodstatnější.

1. Lepší kvalita života

V rámci dlouhodobé studie se například zjistilo, že přínos lepšího zraku po operaci šedého zákalu je ohromující: lepší tělesná i duševní kondice, samostatnost, lepší spánek, návrat ke společenskému životu, nižší riziko úrazů, stařecké demence, depresí i civilizačních onemocnění. Mladší pacienti po refrakčních operacích si zase pochvalují svobodu bez brýlí, možnost pracovat, lyžovat, potápět se a cestovat bez omezení.

2. Kvalitnější zrak

Ostré vidění může být naprostou samozřejmostí pro ty, kdo nemají s viděním žádné potíže. Pokud si ale neumíte bez brýlí ani udělat kávu, nepoznáváte lidi na druhé straně ulice, brýle se vám v zimě mlží nebo vás bolí hlava při čtení, ostrý zrak znamená hodně. Převážnou většinu informací o okolním světě získáváme právě pomocí zraku, dobře vidět je tedy zásadní.

Autor: Neovize Group

3. Více peněz do kasičky

Víte, že se náklady na nošení brýlí a kontaktních čoček ročně pohybují až kolem 6000 Kč? Průměrná cena nových multifokálních brýlí se pohybuje kolem 18 000 Kč. Za 10 let nošení čoček tedy utratíte zhruba 60 000 Kč. Cena laserové operace očí v NeoVizi začíná na 12 500 Kč. Co se ovšem nijak spočítat nedá, je svoboda a pohodlí života bez brýlí.

4. Bezpečný zákrok

Obavy ze zákroku má hodně pacientů – bez ohledu na věk či pohlaví. Bojí se bolesti, toho, že pohnou okem, výsledku operace a mnoha dalších věcí. Strach je ale neopodstatněný, klíčový pro zdárný průběh operace i skvělý výsledek je pozitivní přístup pacienta. “Operace nebolí, je rychlá, provádí se ambulantně v místním znecitlivení kapkami,” přibližuje průběh zákroku primářka oční kliniky NeoVize v Brně Šárka Skorkovská.

5. Splněné sny

Potápění? S brýlemi nelze. Lyžování? Jedině s kontaktními čočkami. Čtení vnoučatům nebo procházka v lese? Ne vždy pohodlné a navíc stresující. Ráno se probudit a vidět ostře? Nedosažitelné. Tisíce velkých i malých snů a přání si po operaci můžete přeřadit do složky “samozřejmost”. A pochopitelně si můžete naplánovat i další. Nemusí to být rovnou cesta na Mars nebo výhra v obřím slalomu, ale klidně třeba i obyčejné koupání v rybníce bez rizika obsazení cizí deky.

6. Svěřte se do odborných rukou

Dobře informovaný pacient je poklad. Ale pokud už máte za sebou dlouhé hodiny na internetu, je nejvyšší čas vyrazit za odborníky a zajímat se především o sebe, své oči, svoje požadavky. “Každé oko je jiné a pacient je pro nás konkrétní člověk s konkrétním problémem. Lékař by měl vždy doporučit zákrok až na základě důkladného vyšetření a rozhovoru s pacientem,” vysvětluje primářka pražské oční kliniky DuoVize Lucie Valešová

7. Vybere si pouze kvalitní oční kliniku

Kvalitní oční kliniku poznáte už podle vstupního vyšetření. Probíhá v jiný den než operace? V rozkapání? Vysvětlil vám lékař vše potřebné? Odpověděl otevřeně na vaše otázky? V tom případě jste na dobré adrese. Špičkové technologie a profesionální zdravotníci jsou samozřejmostí, příjemné chování a lidský přístup pak bývají skvělým bonusem navíc.

Více informací o laserových operacích naleznete na webu www.neovize.cz či www.duovize.cz.

Video se připravuje ...