Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Miluj své zuby stejně, jako miluješ sebe

31. října 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

Vaše ústa jsou stejná jako vy. Prostě jedinečná. Nikde na světě nenajdete stejná. A podobnost jde ještě dál. Vaše ústa také začínají s čistým štítem, a co se s nimi bude dít dál, záleží z velké části na vás.

Nejčastějším problémem u zubů je zubní povlak. I po vyčištění zubů se totiž bakterie vrací a začnou vytvářet nepříjemný povlak, který se usazuje na povrchu zubů. Výsledek je nám všem dobře známý. Zubní kaz a problémy s dásněmi.

Zubní kaz je jedním z nejběžnějších problémů u dětí a dospělých a je výsledkem hromadění povlaku. Když jíte potraviny obsahující sacharidy (cukry a škrob), pak bakterie, které se nacházejí v povlaku, vytvářejí organické kyseliny. Ty spustí proces demineralizace zubní skloviny. Za nějakou dobu se povrch zubu stane porézním a bílým. Matné místo, které se na něm zpravidla objeví, je první známkou zubního kazu.

Citlivost zubů je dalším častým onemocněním. Konkrétně se jedná o hypersenzitivitu části dentinu, který již není chráněn zubní sklovinou. Problém můžete zkusit eliminovat např. použitím speciální zubní pasty. Pokud se nedostaví žádné výsledky, vyplatí se navštívit zubního lékaře.

Záněty dásní jsou také způsobeny škodlivým povlakem. Projevují se zarudnutím a krvácením dásní. Pokud se u vás tyto příznaky objeví, měli byste vyhledat pomoc zubního lékaře, který povlak odstraní.  

Obáváte se nepříjemného dechu? Halitóza je nepříjemný zápach objevující se při dýchání. Zápach vzniká převážně v ústní dutině, obvykle na jazyku. Hlavní příčinou jsou bakterie, které svým metabolismem způsobují páchnoucí dech. Příčinou ale mohou být také různá další onemocnění. Při těchto obtížích je vhodné používat zubní pastu a ústní vodu obsahující složky bojující s nepříjemným dechem a do režimu péče o ústní dutinu zařadit i speciální škrabku na jazyk, která šetrně setře bakteriální povlak z jazyka a vnitřní strany tváře.

Pokud milujete bílé zuby, vyzkoušejte bělicí zubní pastu, která vám pomůže zbavit se nevzhledného zabarvení a předcházet vzniku dalšího.

Chcete si zkontrolovat svůj chrup? Navštivte naši ROADSHOW v prodejnách DM drogerie.

Autor: Colgate-Palmolive

Více informací se dozvíte ZDE.


 

Video se připravuje ...