Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Vepřové je teď zdravější

ilustrační foto - prasnice se selaty
30. srpna 2006 | 10:31

Je vepřové nezdravé? Němečtí výzkumníci zjistili, že v tomto mase došlo ke snížení množství stopových prvků

Přímo o rehabilitaci vepřového masa se takříkajíc zasadili pracovníci německého výzkumného ústavu pro biologii užitkových hospodářských zvířat. Při analýze osmdesáti vzorků svaloviny běžně chovaných druhů prasat totiž zjistili, že v uplynulých letech došlo ke snížení obsahu stopových prvků, jež se v ní vyskytují. U železa to bylo proti hodnotám přípustným v dosud platných potravinářských tabulkách méně o 60 až 65 procent. Zinek a selen dosahují hladiny nižší až o 40 procent. Bohužel však jediná měď si zarputile trvá na svém, její obsah zůstává konstantní.

Autor: PlusPress
Související články