Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

3 jednoduché tipy, aby vaše kůže byla v pohodě

14. listopadu 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Kůže je obranná bariéra proti vnějším nečistotám a možným alergenům. Pomáhejte jí jemnou péčí. V případě, že volá o pomoc například projevy, jako je zarudnutí, svědění nebo pálení, máme pro Vás tři jednoduché tipy, jak jí pomoci.

Znát svou kůži a chránit ji

Víte, jaká je Vaše kůže? Pokožka žen a dětí je často tenčí a náchylnější na podněty. Muži podrážděnou kůží tolik netrpí nebo to aspoň nedávají najevo. Všichni si ale zaslouží stejnou pomoc při svědivých onemocněních kůže, kopřivce, poštípání hmyzem, při poškození kůže sluncem a u mírných povrchových popálenin. Nejčastější reakce kůže je podráždění a pocit svědění. Víte vůbec, proč se škrábeme? Během škrábání jsou v mozku tlumeny oblasti, které souvisí s nepříjemnými pocity. Škrábání tedy poskytuje tělu drobnou, krátkodobou úlevu. Kvůli škrábání se může kůže porušit. Porušeným povrchem kůže se drobnými rankami mohou zanést do těla nečistoty nebo infekce. Důležité tedy je odstranit svědění efektivně a to co nejdříve.

Autor: Fenistil/Shutterstock

Jemná péče pomůže

Rychlá reakce je základem úspěchu. Zarudlou a podrážděnou kůži opláchněte. Voda odstraní oku neviditelné nečistoty a alergeny. Na postiženou část těla aplikujte lokální antihistaminika. Nejjednodušeji k dostání je Fenistil gel. Poskytne Vám rychlou a účinnou úlevu od podrážděné, svědivé kůže, navíc s chladivým efektem. Pořád se škrábete? Problémem může být i Vaše mysl. Odveďte její pozornost jinam a mezi tím nechte působit účinnou látku.

Řešte příznaky i důsledky

Pokud se problémy opakují, pomůže znamenat si jejich četnost do deníku. Po čase možná budete schopni vypozorovat, která látka způsobuje tělu neplechu. Máte nějaké stávající zdravotní potíže? Stávající kožní potíže, jako jsou různé dermatózy či ekzémy, nemusí být oku viditelné a svědivý pocit ale může stále přetrvávat. Kůže pouze zarudnutím vysílá signál, že není něco v pořádku. Tělo může být zatíženo i bojem s alergeny. Pro první pomoc sáhněte po běžně dostupném Fenistil gelu. Pokud máte podezření, že se jedná o jiný případ a potíže přetrvávají, poraďte se se svým lékařem.

Více informací na: www.fenistil.cz

Čtěte pečlivě příbalovou informaci. O správném použití se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem. Fenistil 1 mg/g gel je lék na použití na kůži. Obsahuje dimetindeni maleas.

V případě otázek kontaktujte prosím: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Czech Republic s.r.o., Hvězdova 1734/2c, 140 00 Praha 4, mail: cz.info@gsk.com, tel: +420 222 001 111. Případné nežádoucí účinky prosím hlaste na: ch.safety@gsk.com.

Ochranné známky jsou vlastněné nebo licencované skupinou společností GSK. ©2017 skupina společností GSK nebo poskytovatel příslušné licence

Datum přípravy materiálu: 11/2017, ZINC: CHCSK/CHFENI/0012/17

Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...