Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

5 odhalení o kožní alergii!

23. října 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Nikdy jste netrpěli alergií na kočky a pylová sezóna vás nechává v klidu? Možná za alergickou reakci může jiná příčina, často i látka, se kterou jste nikdy dřív neměli problém. Neklesejte na mysli, svědění i zarudnutí se dá zmírnit. Zde je 5 nejběžnějších spouštěčů citlivé pokožky.

Vliv na stav kůže může mít i dieta

Některé potraviny jsou známé tím, že po jejich konzumaci mohou na těle naskákat pupínky. Citrusové plody, mléko, korýši. Nevýhodou je právě zdlouhavý proces, kdy musíte vypátrat, která potravina způsobuje reakci. Svědění může postihovat celé tělo nebo pouze specifickou oblast. Pokožku zklidněte Fenistil gelem.

Autor: Fenistil/Shutterstock

Vyvarovat se zvířecím chlupům nestačí

Dráždivé látky nehledejte jen v srsti pejsků a kočiček. Nejvíce alergenů se nachází ve slinách, nebo potu domácích zvířat, proto nemusí být vždy řešením pořídit si nahou variantu. Lokální kožní problémy nejrychleji vyřešíte gelem, ale při větších nebo déle trvajících obtížích doporučujeme konzultaci s lékařem.

Máte alergii na oblečení?

Některé tkaniny jako třeba vlna mohou pokožku podráždit. Kůže také může špatně reagovat na gumu vyráběnou z přírodního latexu. Alergie na latex je reakce na bílkovinu rostlinného původu, protože latex se získává z mléka stromu kaučukovníku. Dejte si pozor také na oblečení, které zkoušíte v kabinkách. Některé kousky mohla mít před Vámi na sobě řada lidí. Vaše kůže může zareagovat i na cizí pot či chemické přípravky. Problémovou část těla umyjte vodou, osušte a začervenalé místo namažte Fenistil gelem. Oděv určitě vyperte.

Přísady způsobující alergii najdete i v kosmetice

Kůže svědí, je pokrytá pupínky a citlivá na dotek? Alergii často způsobí i látky v kosmetice, kterou použijete poprvé. Pokud nemáte nový produkt, podívejte se na složení všech přípravků, které používáte. Pokožka může reagovat se zpožděním nebo se alergie může objevit z čista jasna. Dejte si pozor na čisté ruce a nástroje při líčení. Neobvyklé nejsou ani případy, kdy podráždění způsobila partnerova kosmetika.

Autor: Fenistil/Shutterstock

Za nesnášenlivostí bižuterie stojí nikl

Levné šperky jsou dostupné a díky tomu si můžete pořídit to, co je aktuálně trendy. Právě kvůli ceně se používají materiály, které nejsou zcela vhodné pro každého. Reakci může vyvolat i chrom, kadmium a olovo. Proto byste měli volit šperky, u kterých znáte složení a původ. Potenciálně dráždivé příměsi se vyskytují i u opaskových spon nebo sponek do vlasů.

Více informací na: www.fenistil.cz

Čtěte pečlivě příbalovou informaci. O správném použití se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem. Fenistil 1 mg/g gel je lék na použití na kůži. Obsahuje dimetindeni maleas.

V případě otázek kontaktujte prosím: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Czech Republic s.r.o., Hvězdova 1734/2c, 140 00 Praha 4, mail: cz.info@gsk.com, tel: +420 222 001 111. Případné nežádoucí účinky prosím hlaste na: ch.safety@gsk.com.

Ochranné známky jsou vlastněné nebo licencované skupinou společností GSK. ©2017 skupina společností GSK nebo poskytovatel příslušné licence.

 Datum přípravy materiálu: 8/2017, ZINC: CHCSK/CHFENI/0012/17

Video se připravuje ...