Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zajímavosti ze světa plastiky prsou, které vás překvapí!

5. září 2017 | 18:00
Prezentace klienta |

Nás ženy vede k podstoupení plastiky prsou hned několik důvodů. Toužíme po jiné velikosti nebo tvaru, po kojení se nám poprsí změnilo, s hubnutím se nám ztratil také plný dekolt apod. Častým důvodem bývá také snaha předejít rakovině prsu, která je bohužel dědičná. Zajímá vás, co operaci předchází a čím se lékaři musí řídit? A věděly jste, že implantát musí v rámci testování přežít autonehodu?

Cesta k dokonalé kráse má svá pravidla

Ženy často přicházejí s představou vysněné dokonalé krásy. Lékař se ale musí řídit mnoha faktory, jako je věk, fyzické proporce i stav zdraví. To vše totiž následně ovlivňuje výběr velikosti i tvaru implantátu. Podle MUDr. Martina Skály, plastického chirurga OB CARE, je součástí předoperačního vyšetření i sonografická nebo mamografická prohlídka prsu.

Není implantát jako implantát  

Bezpečnost a zdravotní nezávadnost implantátů se různí. Bezpečný implantát by měl vydržet téměř jakoukoli zátěž, které by mohl být vystaven! Implantáty, které patří k dnešní špičce, procházejí celou řadou zkoušek a v praxi je pak dále jejich chování průběžně sledováno v rozsáhlých studiích, do kterých jsou zapojeny tisíce žen.

Autor: Profimedia

Věděly jste, že…

  1. Při plastické operaci prsou dochází k významnému dlouhodobému zásahu do těla,     proto jsou implantáty klasifikovány kategorií 3. třídy. To znamená, že před zavedením do praxe vyžadují jeden z nejpřísnějších schvalovacích procesů vůbec!
  2. Mechanické zátěžové testy prověřují pevnost. Obal implantátu je natažen až na 450 % původní délky a musí být po testu bez poškození!
  3. U každého modelu je tloušťka obalu implantátu odlišná. Obvykle se pohybuje pouze do 2 milimetrů!
  4. Dřívější obaly implantátů byly příliš silné, prsa tak po operaci nemusela vypadat přirozeně a na dotek byla tvrdá.
  5. Tloušťka dnešních obalů implantátů zaručuje přirozený vzhled i dokonalou pevnost.
  6. Další zátěžovou zkouškou prsních implantátů je simulace autonehody. Při ní je na implantát z výšky volným pádem puštěno až 4,5 kg těžké závaží!

Nepodceňujte bezpečnost kliniky

Pokud zvažujete plastiku prsou, mějte na paměti, že známkou nejvyšší kvality a bezpečnosti je certifikát FDA – díky němu snadno a rychle rozpoznáte, jestli nehazardujete se svým zdravím. Skutečně se nevyplácí zvolit nejlevnější možnou variantu – a v případě chirurgických zákroků to platí mnohonásobně. Bezpečná klinika by měla být ta, která má zajištěnou 24hodinovou službu lékaře přímo v prostorách zdravotnického zařízení. Další známkou bezpečného provozu jsou certifikace, akreditace a spolupráce s lékařskými fakultami. Velice důležité je i technické vybavení kliniky. Plastická chirurgie je klasický chirurgický zákrok a bezpečná klinika by měla myslet na veškeré možné komplikace, předem o nich pacienty informovat a důkladně pacienta na výkon připravit.

Video se připravuje ...