Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Záněty močových cest. Strašák nejen v létě

3. července 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Známe to všichni. Pálení či řezání při močení, zakalená moč, bolest v podbřišku, nevolnost, časté nutkání na močení - to jsou hlavní příznaky zánětu močových cest. Lze se z něj vyléčit i bez užívání antibiotik? Můžeme si pomoci i jinak než klasickou antiniotickou léčbou? Ano. Tradiční přírodní léčba nabízí účinnou a šetrnější léčbu. 

Antibiotika nejsou nutností

Možností jsou tradiční rostlinné léky, které se užívají při zánětech močových cest a jako prevence při ukládání močových kamenů. Přírodní přípravky obsahují éterické oleje z kořene libečku a z listů rozmarýnu. Protizánětlivé účinky zajistí nať zeměžluče. Tato kombinace bylin zabrání množení bakterií a tím bojuje proti bolesti či pálení při močení. Objevte účinky přírody. Záněty močových cest jsou častější u žen než u mužů a až 90 procent z nich je způsobeno bakterií E.coli. Standardní léčba spočívá v užívání antibiotik po několik dní, ale právě bakteriální rezistence na antibiotika se podle odborníků stává vážným problémem.

Autor: Schwabe Czech Republic s.r.o.

Jak proti zánětům?

Zánět močových cest byste rozhodně neměli podceňovat. Pokud se správně neléčí, může přerůst v chronické onemocnění, kdy hrozí v krajních případech i močové kameny nebo nádory. Jakmile ucítíte silnou bolest při močení nebo bolest v oblasti ledvin, popřípadě najdete v moči krev, neváhejte a navštivte lékaře.

Pokud ucítíte slabé pálení, můžete si připravit některý z osvědčených protizánětlivých a močopudných čajů. Např. libečkový čaj je velmi jednoduchý: 2 lžičky posekaného sušeného kořene přelijte šálkem vroucí vody, nechte 10 minut vylouhovat, pak slijte. 

Pijte více, ale pozor na alkohol

Zvyšte příjem tekutin. Pijte víc, přestože vás od toho může bolest při močení odrazovat. Už při prvních příznacích onemocnění se snažte příjem tekutin výrazně zvýšit — vypijte alespoň jednu velkou sklenici za hodinu. Častým močením se z močového měchýře vyplavují bakterie, klesá tak jejich koncentrace. Pijte pokud možno čistou vodu nebo uklidňující bylinkové čaje, rozhodně zapomeňte na alkohol, kávu a perlivé limonády, které by problém mohly naopak zhoršit.

Autor: Schwabe Czech Republic s.r.o.

Canephron pomocník při zánětu močových cest

Canephron je tradiční rostlinný lék, který se užívá při zánětech močových cest a jako prevence při ukládání močových kamenů. Přípravek obsahuje éterické oleje z kořene libečku a z listů rozmarýnu. Protizánětlivé účinky zajistí nať zeměžluče. Tato kombinace bylin zabrání množení bakterií a tím bojuje proti bolesti či pálení při močení. Objevte účinky přírody.

Video se připravuje ...