Lékaři doposud opěvovali pro svoje blahodárné účinky většinou hořkou čokoládu. Jenže i mléčná má své nesporné zdraví prospěšné výhody. Podle nejnovější studie mléčná čokoláda prospívá mozku. Za vše může kofein a další stimulátory, které čokoláda obsahuje, míní vědci z Wheeling Jesuit University. "Není dobré upřednostňovat pouze hořkou čokoládu. I mléčná má mnoho výhod, byť není zrovna dietní. Obsahuje například kofein, který dopomáhá mozku k lepšímu fungování, zkracuje dobu reakce na vnější vjemy a podobně. Mléko navíc obsahuje vitamíny, které pomáhají například zdravému vývoji kostí," shodují se autoři studie. U konzumentů mléčné i hořké čokolády během studie odhalili lepší dobu odezvy mozku a kontrolu impulzů. Potvrdili také předchozí studie, jejichž autoři prokázali, že některé živiny v jídle zvyšují průtok krve, což má za následek zlepšení poznávacích schopností.
