Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sex, návaly a ženy 50+

5. června 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Alternativní cesty ke zdraví nemusí být jen esoterickou fikcí. V řešení častých zdravotních problémů máme zafixovány postupy, které ne všem ženám vyhovují a ne pro všechny jsou bezpečné.

Víme tak například, že nejúčinnější léčbou akutních potíží v přechodu je podávání hormonů. Je to účinné a při dodržování pravidel bezpečné. Co však, když žena nemůže hormony užívat nebo se jich bojí? Jistě není hormonální léčba vhodná pro ženy po trombóze, infarktu či karcinomu prsu. A část žen se při slově hormon otřese. Strach neslyší na racionální argumenty a na zdravotní omezení.

Menopauza není nemoc!

V alternativní léčbě akutních potíží v přechodu se nabízí množství přírodních přípravků. Jsou vyrobeny z ploštičníku, jetele, sóji či chmele – obecně jim říkáme fytoestrogeny. Kdysi si naše maminky myslely, že příznaky menopauzy lze vyřešit např. šalvějí. Dneska už medicína pokročila a má za sebou i důkazy, co opravdu účinkuje a co nikoliv… Jak si ale vybrat? Lékaři jsou zvyklí vybírat dle klinických studií a z těch, které mají důkaz účinnosti, je ideální přípravek s účinnou látkou DT56a (Femarelle – přírodní nehormonální doplněk stravy, který má několik variant přizpůsobených podle věku/příznaků). Díky patentovanému složení má vysokou účinnost srovnatelnou s hormony, ale současně si zachovává bezpečnost fytoestrogenů.

Autor: Femarelle

Skrytý „strašák“

Femarelle řada je určena na akutní klimakterické potíže, ovlivňuje vlhkost poševní sliznice i ubývající kostní hmotu (osteoporóza). Současně však nijak neovlivňuje tkáň prsu, sliznice děložní, srážení krve ani metabolismus tuků, což potvrzuje bezpečnost pro cévní systém.

Časté vaginální infekce

Jiným příkladem alternativy jsou tradiční bylinné směsi. Na rozdíl od Femarelle v této oblasti obtížně hledáme studie hodnocené dle pravidel medicíny založené na důkazech. Klasickým příkladem je léčba výtoků. Nemalá část žen trpí tímto nepříjemným problémem opakovaně. Ty poučenější zkusily obnovit poševní prostředí laktobacily. Ale co dál? Nabízí se možnost terapie patentovanou směsí účinných bylin Naturgyn Scarlett. Její složení má protiinfekční účinek a tak nevadí, že se zavádí na 72 hodin. V kombinaci s klasickou léčbou a obnovou poševního prostředí je pro některé ženy cestou z bludného kruhu svědění a výtoků.

Video se připravuje ...