Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sladké masáže

22. května 2006 | 10:00

Sladké pokušení, po kterém nepřiberete, ale uvolníte se! To jsou čokoládové a medové kúry

Co chtějí dnešní ženy? Být spokojené, zdravé, skvěle vypadat a dobře se cítit. Dobrým prostředkem, jak toho dosáhnout, je masáž. Čas strávený v rukách zkušeného maséra prospěje vydatným dílem vašemu zdraví i kráse, pomůže vám uvolnit se a odpočinout si. Vybírat můžete z nepřeberného množství různých nabídek. Jaké masáže jsou v oblibě? Sladké!


Medová SLAST Možná nevíte, že medem se dá i masírovat. Medové masáže jsou opravdovou novinkou, kterou se vyplatí vyzkoušet. Tato příjemná a prospěšná procedura nevyžaduje nic jiného, než abyste si ji naplno vychutnala. * Při medové masáži ležíte na břiše. Zručný masér vám natře záda voňavým tekutým medem a potom ho speciální technikou vmasíruje do těla. MASÁŽ MÁ DVOJÍ ÚČINEK: odstraňuje toxiny a aktivuje vnitřní orgány. * Jak detoxikace probíhá? Med pod rukama maséra napění a podtlakem z těla vytahuje škodlivé látky, houstne a barví se. "Špinavou" pěnu, která po masáži na kůži zůstane, masér odstraní vlhkým ručníkem. Nemusíte se bát, že z masáže odejdete sladce lepkavá. * Masáž prospívá i vnitřním orgánům. "Aktivuje nervy kolem páteře. Ty jsou napojeny na naše orgány - žaludek, plíce, játra, slinivku a další. Aktivací nervů dochází k povzbuzení činnosti orgánů," říká terapeutka Daniela Bérešová. * Medová masáž trvá 20 minut až hodinu. Kvalitnější maséři se vám věnují déle a kvalita se projevuje i na ceně. Masáž můžete vyzkoušet i doma (kupte domácí med). "Může ji doma provádět i laik, ale určitě je lepší absolvovat kurz, který nabízí specializovaný institut," míní Bérešová. Pokud chcete svůj organismus důkladně detoxikovat, podstupte kúru složenou z 10 aplikací - 1x týdně a pak 1x měsíčně. Kdy med pomáhá? Medová masáž se doporučuje při chorobách kloubů, pomáhá při revmatismu. Je velmi účinná jako prostředek k oživení organismu vyčerpaného stresem a nezdravými životním stylem. Podpoří vás například v boji s nespavostí, bolestmi hlavy nebo trávicími obtížemi. Masáž můžete vyzkoušet i při mírném (!) nachlazení, protože povzbudí tělo v boji s viry. Za medovou masáž zaplatíte v závislosti na exkluzivitě salonu a regionu, ve kterém službu vyhledáte, 200-600 Kč. Z medové masáže budete odcházet se zdravou, hladkou a pružnou pokožkou, bez stresu a v pohodě. Pozor: Pokud trpíte alergií na med, citlivou pokožkou, případně máte na těle odřeniny a ranky, masáž se nedoporučuje.
ČOKOLÁDA všemi smysly Ač to zní neuvěřitelně, čokoládu můžete nejen jíst nebo pít, ale můžete se do ní zabalit, nechat se jí masírovat, dokonce se v ní i vykoupat. * Na kosmetické čokoládové procedury se nekupuje čokoláda v supermarketu, ale speciální přípravky, které obsahují všechny cenné vitaminy, minerály, oleje a další složky z čokoládových bobů. Do nich se podle potřeby přidávají další přípravky proti celulitidě, na zpevnění pleti nebo třeba aroma-esence. V kosmetických salonech se setkáte s rozmanitými čoko-procedurami, v každém případě jde o záležitosti příjemné, uklidňující a rozhodně po nich nepřiberete ani gram. Hry s čokoládou * Není to žádná věda. Celé tělo vám natřou horkou čokoládou a na 20 minut vás zabalí do termozábalu. Co se bude dít? Zatímco si lebedíte ve sladké omamné vůni, látky obsažené v čokoládě zvláčňují a vyhlazují pokožku a ošetřují ji proti stárnutí. Nervová soustava se zklidňuje, tkáně se detoxikují. Škodliviny se tentokrát nevyplavují na povrch jako při medové masáži, ale tělo se jich zbavuje vlastními cestami. Proto je po proceduře a před ní důležité hodně pít! (Cena zábalu 400-600 Kč) * Čokoládová masáž zintenzivňuje všechny procesy, které probíhaly už během zábalu. Lze také vyzkoušet masáž "dva v jednom". Pokud absolvujete například jen zábal problematických partií - stehna + hýždě, při masáži se může do čokolády přimíchat přípravek s anticelulitickým nebo hydratačním efektem. (Masáž s doprovodnými zábaly přijde zhruba na 800-1 000 Kč)¨ * Čokoláda má zázračné účinky na vrásky a prospívá zejména pleti kolem očí. "Teď po dlouhé zimě máme skoro všichni sušší pokožku, proto doporučuji nechat si aplikovat masku s čokoládovým máslem, která pleť krásně zvlhčí," říká Elena Jungmanová, majitelka kosmetického salonu. (Cena masky na obličej + dekolt cca 300 Kč). * Proč se koupat v šampaňském? Čokoládová koupel vás oblaží a zklidní a zvedne vám náladu. Pokud si během koupele dopřejete jemnou masáž obličeje a dekoltu, budete se cítit jako znovuzrozená. (Cena koupele cca 600 Kč).

Související články