Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Hanka Kynychová: Holky, nejezte vdolky

Hanka Kynychová
5. února 2006 | 09:46

Jak říci sbohem přebytečným kilogramům a vypadat v padesáti na čtyřicet? Prozradila nám to Hanka Kynychová

Jak žít do sto šedesáti let? Vážně nevíme. Zkuste se zeptat želvy obrovské. Rozhodně vám však zkusíme poradit s tím, jak říci sbohem přebytečným kilogramům, vypadat v padesáti na čtyřicet (ne naopak) a viditelně zkrásnět. Proč být odkvetlou pampeliškou, když se můžete proměnit v májovou růži. Co pro to dělá cvičitelka Hana Kynychová?


Sbohem, sádlo Zdravá strava vás zaručeně omladí. Ale pozor: rozlučte se s bílým pečivem, zapomeňte na omáčky a polévky, ve kterých stojí lžíce, knedlíkům se vyhýbejte velikým obloukem, salámy ať pro vás navždy přestanou existovat. "Kdybych obědvala guláš se šesti nebo svíčkovou, usnula bych," usmívá se Hana Kynychová. "Z polévek si dopřávám čisté vývary, kuřecí, krůtí nebo zeleninové, hlavně nic zahuštěného. Jím pětkrát denně menší porce. Sacharidy, to znamená tmavé pečivo, luštěniny, těstoviny a brambory, je nejlépe přijímat nejpozději do tří hodin odpoledne. Pak nastává čas zdravých bílkovin: bílého masa a mléčných výrobků."
Aspoň hodinku se hýbat Jak trávíme dny, co se pohybu týče? V autě, v autobuse, v kanceláři, v křesle a v posteli. Mnozí z nás se během dne ani nehnou. Podle naší půvabné cvičitelky je ideální denně hodinu cvičit. Nesmějte se a vážně se nad tím zamyslete. Není-li právě na obzoru tělocvična, stačí louka a pes: "Každý den se aspoň trochu hýbat," doporučuje cvičitelka. "Můžeme jít na hodinovou procházku se psem, v létě na kolo, hodně chodit, třeba i po schodech. Tělesná aktivita ohromně pomáhá i proti stresu."

Související články