Ryby bystří mozek | Pro ženy | Blesk.cz

Ryby bystří mozek

1. ledna 2006 | 13:00

Američtí vědci se přimlouvají za větší konzumaci zdravého rybího masa

Za větší konzumaci rybího masa, které je nejen lehce stravitelné, se přimlouvají američtí vědci. Platí to zejména u lidí, kteří mají nejlepší léta už za sebou. Ze studie, na níž se podílely čtyři tisícovky seniorů a na jejíž výsledky upozornil časopis Münchener Medizinische Wochenschrift, totiž vyplývá, že pravidelné pojídání rybího masa pomáhá pomalejšímu odbourávání intelektuálních schopností. U strávníků, kteří si dopřávají rybu jednou týdně, pokračuje úbytek duševních sil o deset procent pomaleji, pokud si na ni pochutnávají dvakrát za týden, pohybuje se kolem třinácti procent. Vánoční kapr, kterého Češi konzumují právě jen jednou do roka a to ještě většinou kvůli dodržování tradic, tedy bohužel naši duševní kondici příliš nezlepší.

Autor: PlusPress
Související články