Děti žen, které v těhotenství hojně konzumovaly čokoládu, se zdají být spokojenější a veselejší. Ukazují to výsledky průzkumu vědců z univerzity v Helsinkách, kteří oslovili zhruba 300 novopečených maminek. Ty, které jedly čokoládu denně, častěji tvrdily, že jejich ratolesti jsou šest měsíců po porodu navíc i velmi čiperné a méně bojácné. Vědci se domnívají, že na to mají vliv látky obsažené v čokoládě, které ovlivňují náladu. Dietologové jsou však k výsledkům výzkumu skeptičtí, protože látku podporující spokojenost obsahují v mnohem větším množství například rajčata a ovoce. Doporučují proto, aby se budoucí maminky kalorickou pochoutkou raději nepřejídaly a řídily se radami svých lékařů.
Maminky, chcete mít spokojená a šťastná miminka? Máme pro vás radu, která se vám jistě bude líbit. Během těhotenství pravidelně konzumujte čokoládu
Související články
Články odjinud