Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Britce explodovaly levné silikony: Bylo to peklo!

6. ledna 2012 | 11:13

Hrůza závadných silikonů obchází celou Evropu. Levné nekvalitní implantáty z Francie mají desetitisíce žen, včetně asi 2000 Češek. Britka Wendy Bristow je jednou z těch, které silikonová prsa doslova explodovala.

Wendy si nechala svá ňadra zvětšit z dvojek na pětky (pro představu se jedná o velikost českých modelek Mašlíkové, Mesárošové nebo Erbové). Nejprve byla maximálně spokojená, šest let po operaci se objevila nesnesitelná bolest.

Lékař, kterého navštívila, ji okamžitě poslal operaci, při které jí implantáty vyjmuli. Jen to jí zachránila života.

„Ta bolest byla nepředstavitelná. Když silikon vyndali, vypadalo to, jako by uvnitř nich něco explodovalo. Byly na kusy. Chci, aby ostatní ženy věděly, co jim hrozí. Z implantátů jen neuniká silikon, ale mohou explodovat. Všechny by si je měly nechat vyjmout,“ nabádá jedna z tisíců postižených žen.

Nechala byste si voperovat prsní implantáty?
15,4%
42,8%
Děkujeme za Váš hlas!
1491 hlasů
4155 hlasů


I jí byla před operací zaručována absolutní nezávadnost a neškodnost francouzských silikonových výplní PIP. Měly prý deset let vydržet zcela bez problémů. Nyní se však ukázalo, že místo pro zdravotnictví vhodného silikonu jsou plné silikonu technického, který běžně koupíte v tubě ve stavebninách.

Proto zřejmě patřily k těm nejlevnějším na trhu a proto jsou také rozšířené po celé Evropě. Může se to týkat desetitisíců žen. A bohužel nejen žen. Závadný silikon byl použit také například pro silikonové náhrady varlat a hýžďových a prsních svalů také u mužů.

Výzva: Podstoupily jste plastickou operaci a objevily se u vás nějaké problémy? Napište nám o své zkušenosti, varujte ostatní ženy. Pište na tip@blesk.cz


Autor: šim