Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Netradiční vánoční dárek? Nová vagína!

Vždy je lepší nechat se včas vyšetřit lékařem.
28. listopadu 2008 | 13:00

Největší hit poslední doby? Plastické operace genitálií! Důvodů, proč se k nim ženy uchylují, je více. Někdy jde o zákrok, který má přinést větší prožitek ze sexu, jindy o nevšední dárek partnerovi v podobě 'nové' panenské blány.

Dámy za úpravu svých přirození neváhají platit částky v řádu až několika desítek tisíc.

Plastické operace jsou »trhákem« už delší dobu. Nyní přišly na řadu intimní partie. Po estetických úpravách ňader, které už nejsou ničím neobvyklým, stále více žen uvažuje o vylepšení svých genitálií. Plastik, kterými lze takového vylepšení docílit je více. "Jde o trend, který má vzrůstající tendenci. Už teď jich děláme několik týdně. Dříve se jich provádělo jen pár za rok. Některé ženy si dokonce nechávají dělat více úprav najednou," říká vedoucí lékař pražské kliniky Gyncentrum v Hloubětíně Petr Pícha. Estetické zákroky ale nejsou hrazeny pojišťovnou. Dámy si je musí zaplatit ze své kapsy...

Zánět pochvy je vůbec nejčastějším důvodem, proč pacientky plní ordinace gynekologických lékařů.
Autor: PROFIMEDIA.CZ, SCOM

Zúžení poševního vchodu - vaginoplastika
Jde o velmi častý zákrok na genitáliích. Počet žen, které tuto operaci podstupují je stále víc. Nejčastěji jde o dámy středního věku, které již porodily a nechtějí ošidit svůj život o prožitek z milování. Poševní vchod je totiž z hlediska intenzity vnímání pocitů velmi důležitý. Pokud z nějakého důvodu, nejčastěji kvůli porodům, nebo věku ženy, dojde k porušení pružnosti a pevnosti jeho tkání, je prožitek omezen. "Možností, jak vchod zúžit je několik. V zásadě jde o odstranění části tkáně tak, aby došlo k vytvoření ideálního tvaru. Zákrok lze i rozšířit o malou zadní plastiku. Při ní se ještě zúží část pochvy. Zhruba tak do hloubky 5-6 centimetrů," vysvětluje lékař. Zákrok trvá přibližně hodinu a doba pobytu na klinice je 2-3 noci. Součástí hojení je sexuální abstinence alespoň po dobu 6 týdnů.
Cena zúžení vchodu od 12 tisíc
Cena zadní plastiky od 18 tisíc korun

Zmenšení stydkých pysků – labioplastika
Někdy se stane, že příroda ženu obdaří nadměrnými stydkými pysky. Pak přijde na řadu plastika. "Jde v současné době o nejčastější zákrok. Provádíme ho tak 10-15 krát za měsíc. Většinou se ale problém týká malých stydkých pysků. Někdy jde jen o estetický moment, jindy o problém. Ženy nemohou bez obtíží sportovat, mají potíže při nošení kalhot a podobně," říká šéf Gyncentra. Principem zákroku je operativní zmenšení tkání podle přání ženy. Vzhledem k tomu, že jde o oblast, která je velmi protkaná nervy, je zákrok prováděn v narkóze. Doba pobytu na klinice je většinou jen přes noc. Odepření sexu po úpravě je zhruba měsíc.
Cena za zmenšení stydkých pysků od 10 tisíc

Udržet si láskyplný vztah plný porozumění, pohody i příjemného sexuálního napětí není lehké.
Autor: PROFIMEDIA.CZ

Nová panenská blána – hymeoplastika
K tomuto druhu plastiky ženy přistupují hlavně kvůli svým partnerům. "Někdy chtějí, aby si muž myslel, že je první, jindy mu to prvenství jen chtějí připomenout. Každopádně jde o zákrok, jehož efekt trvá jen chvilku. S prvním sexem je zničen," komentuje lékař. A jak se nová blána vytváří? "Jde o velmi jemnou práci. Nejlepší variantou je, když je možné k rekonstrukci využít zbytků blány, které se pospojují. Mnohdy to ale není možné a pak je nutné si pomoci technikou tkáňových posunů," vysvětluje Petr Pícha. Po zákroku jsou nutné dvě noci pobytu na klinice a měsíc bez sexu.
Cena nové panenské blány od 15 000 Kč

Úprava hráze – perineoplastika
Estetická úprava této části genitálií může odstranit nehezkou, někdy i bolestivou jizvu, která vznikla po porodu. "Nejlepší dobou, kdy se pro zákrok rozhodnout, je nejdříve půl roku po narození potomka. Princip zákroku je jednoduchý. Z tkáně se vytne stará jizva a místo se plasticky upraví. Problém ale někdy může být v tom, že žena má sama o sobě sklony ke špatnému hojení. Pokud má ošklivé jizvy někde na těle, je předpoklad že i jizva v této partii nemusí být vysloveně hezká. Výsledek tak může být horší, než je očekávání," gynekolog. Po zákroku se doporučuje přespat na klinice jednu až dvě noci a šest týdnů bez sexu.
Cena úpravy hráze od 12 tisíc

Vždy je lepší nechat se včas vyšetřit lékařem.
Autor: Adam Kuchař

Autor: Petra Hátlová