Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Stehna jako bohyně: 3 cviky na každý den

Stehna jako bohyně? Jde to!
8. března 2014 | 11:00

S přibývajícím sluncem a zvyšující teplotou se úměrně zkracují sukně a zužují kalhoty a tak je každý nedostatek vidět na první pohled. Pokud se nechcete za svá stehna stydět a schovávat je v pytlovitých oděvech, začněte s cvičením už dnes.

Dřepujte o stošest

Postavte se pevně na podložku a nohy rozkročte o něco více, než je vaše šíře ramen. Vtáhněte a zpevněte bříško a hlavu vytáhněte do prodloužení a ruce nechte volně podél těla. Pokrčte kolena, chodidla neodlepujte od podložky a jděte do dřepu tak, abyste se rukama co nejvíce přiblížili k zemi. Pomalu se opět zvedejte a přenášejte přitom váhu střídavě na pravou a levou nohu. Odlehčenou nohu vždy pokrčte v koleni a chyťte se příslušnou rukou za holeň. V pozici vydržte 5 vteřin, poté nohu uvolněte a celý cvik zopakujte. Opakujte 20x.

cvičení
Autor: Shutterstock.com
Výpady stranou s činkou

Postavte se snožmo na podložku, do rukou si vezměte činky a nechte ruce volně podél těla. Ukročte vpravo a sehněte se do výpadu tak, abyste činky měli z vnitřní i vnější strany pravé nohy. Levé koleno pokrčte a přeneste váhu na obě strany tak, abyste stáli v „sumo“ postoji a činkami se dotkněte podlahy. Teď natáhněte pravou nohu a přeneste váhu na levou, udělejte výpad vlevo, odrazte se chodidlem, abyste se opět dostali do postoje snožmo. Opakujte 20x a nezapomeňte střídat strany.

Výpady s úklonem

Postavte se na podložku a nohy rozkročte na šíři ramen, vtáhněte a zpevněte bříško a hlavu co nejvíc vytáhněte do prodloužení. Zhluboka dýchejte, pravou nohu dejte za levou a skloňte se do výpadu s úklonem. Pravou rukou se přitom dotkněte země. Rychle se postavte do výchozí pozice a vystřídejte strany. Opakujte 20x.

Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...