Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jóga: Jennifer Aniston se potí v horku, Reese Witherspoon zpevňuje ňadra

  • Meditace prospívá životní vyrovnanosti.
    6. února 2014 | 06:00

    Co spojuje Madonnu, Gwyneth Paltrow, Mirandu Kerr a spoustu dalších slavných žen? Přece láska k józe. Téměř každá žena ze šoubyznysu si totiž udržuje perfektní postavu především díky pravidelnému cvičení jógy. Seznamte se s různými druhy a vyberte si tu, která vám sedne na míru.

  • Ashtanga jóga

    Madonna rozdávala v Moskvě úsměvy a pozdravy na všechny strany
    Autor: profimedia.cz
    Snad nejslavnější milovnicí jódy je královna popu Madonna. Právě ta si nejvíc oblíbila dynamický styl "aštanga" jógy, která podobně jako power jóga zrychluje proces odbourávání tukových buněk. Během toto cvičení je důležité správně dýchat, protože díky rytmickému dýchání se tělo zahřívá a okysličuje. V důsledku toho se zbavujeme toxínů a nečistot. Jako vedlejší účinek se můžeme těšit také z psychického uvolnění.
  • Bikram jóga

    Aniston má stále dokonalou postavu
    Autor: Foto Profimedia.cz
    Tomuto druhu jógy, kterou znáte možná i pod pojmem "hot jóga", propadla například herečka Jennifer Aniston. Během cvičení se spaluje velké množství kalorii, a to především díky tomu, že lekce probíhá v místnosti vytopené na 40°C. Kromě hubnutí také teplo přispívá k detoxikaci organismu, k vytrvalosti i tělesné flexibilitě. Pokud se vám dělá ve velkém horku nevolno, bikram jóga pro vás není vhodná. Ale jestli to chcete zkusit, nezapomeňte na pravidelný přísun tekutin, protože k dehydrataci může dojít během pár minut.
  • Pět tiběťanů

    Tento druh jógy vám sice nezaručí štíhlý pas, ale vede k harmonizaci těla a duše. Jedná se o soubor několika pozic, mezi které jsou zařazeny i cviky posilovací. Tato nenáročná forma jógy je vhodná pro každého.

    ...
    Autor: shutterstock.com
  • Mohendžodáro

    Je Reese těhotná?
    Autor:  Reuters, ČTK
    Čistě ženská forma jógy slibuje pevnější prsa a ploché bříško. Nedá na ní dopustit například herečka Reese Witherspoon, která má po díky tomu po porodu tří dětí pevná prsa jako ve dvaceti. Během cvičení se aktivuje energie pánevního dna a díky tomu se můžeme úplně zbavit bolestí během menstruace a odbourat tělesné i duševní bloky.
  • Jógalates

    Miranda Kerr
    Autor: profimedia.cz
    Jak název napovídá, jedná se o spojení jógy a pilates, které pravidelně cvičí topmodelka Miranda Kerr. Během lekce se protáhnete, zpotíte a posílíte celé tělo. Jde o efektivní kombinaci, která vám pomůže zvýšit tělesnou vytrvalost, pohyblivost i ohebnost. Po čase pravidelného cvičení se zlepší i vaše držení těla. Jako vedlejší účinek se můžete těšit na spolehlivé odbourávání stresu.
  • Power jóga

    Gaga jako roztomilý Playboy zajíček v Los Angeles. Bodyguard v pozadí má na tyto převlečky asi svůj názor
    Autor: profimedia.cz
    Typ jógy, který je velmi podobný Ashtanga józe. rozdíl je ovšem v tom, že power jóga je mnohem dynamičtější. Zahrnuje v sobě prvky základní jógy, což znamená, že klade důraz na dýchání a meditaci. Zároveň je ale tak fyzicky náročná, že je brána jako plnohodnotná fyzická aktivita. Pravidelných cvičením power jógy se zbavíte kil navíc a zároveň zpevníte tělo zvýšíte flexibilitu. Na tento typ jógy vsadila i extravagantní zpěvačka Lady Gaga.

    Existuje spoustu dalších druhů jógy, které se od sebe nepatrně liší. Jedna se zaměřuje na ohebnost těla, jiná na očistu duše. Vyberte si, která je stvořena právě pro vás.

     

Diskuse ke článku
.
Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...