Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Víme jak na to: Posilujte jednoduše a účinně!

29. května 2012 | 08:45

Chcete mít postavičku ideální do plavek? Nechcete ale platit za posilovnu, ani chodit běhat, nebo na přeplněný plavecký bazén? Nemusíte ani jedno! Stačí si najít chvilku a zacvičit si třeba na zahradě!


Ke cvikům, které najdete v tomto článku, nepotřebujete nic jiného, než dvě stejně plné PET láhve. Cvičení je vhodné pro domácí i venkovní prostředí a vám už tak chybí jenom pohodlné oblečení a můžete jít na to!

Pokud neoplýváte zdatnou kondicí, nenastavujte si z počátku příliš vysokou zátěž. S pravidelným cvičením se výsledky dostaví už v prvních čtrnácti dnech! Začněte u každého cviku se sérií pět krát osm cviků a s rostoucí kondicí si přidávejte.

cviky
Autor: Ondrášovka

Uchopte do každé ruky láhev minerálky a rozpažte. Nohy dejte od sebe ve větší šíři, než jsou ramena a jemně pokrčte. S úplně narovnaným trupem a zády (které u méně trénovaných jedinců mohou být při cvičení také „cítit“) se narovnáváme v nohou do výšky a vracíme zpět do podřepu. Celou dobu si hlídejte narovnané ruce a záda – nedovolte ani drobný předklon.

cviky
Autor: Ondrášovka

S láhvemi v rukou utvořte ve stoje pravý úhel. Lokty budete mít na úrovni boků a předloktí vpřed. Udělejte dlouhý krok vpřed a přední nohu pokrčte do pravého úhlu. Chviličku setrvejte v této pozici, pohlídejte si pravý úhel v lokti i koleni a vraťte se do původního postavení s uvolněnými pažemi. Cvik opakujte se střídáním nohy, kterou začnete, abyste zatížili svalstvo na obou stejnoměrně.

Tento cvik je neúčinnější při tvarování hýždí. Klekněte si na všechny čtyři končetiny a záklonem v pravém úhlu vynášejte koleno do úrovně zad. Nespokojujte se s váhou nohy a přidejte si závaží pomocí plastové láhve, která vám zároveň pomůže ohlídat, jestli nedáváte koleno moc nízko, nebo vysoko. Nezapomeňte myslet na rovná záda. Po jednotlivých setech můžete nohy vystřídat.
Autor: Ondrášovka

Klekněte si na všechny čtyři končetiny a záklonem v pravém úhlu vynášejte koleno do úrovně zad. Nespokojujte se s váhou nohy a přidejte si závaží pomocí plastové láhve, která vám zároveň pomůže ohlídat, jestli nedáváte koleno moc nízko, nebo vysoko. Nezapomeňte myslet na rovná záda. Po jednotlivých setech můžete nohy vystřídat. Tento cvik je nejúčinnější na tvarování hýždí.

Další 4 cviky najdete ve fotogalerii!

Autor: Eva Dvořáková
Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...