Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zatočte se špíčky na břiše

25. dubna 2011 | 21:01

V chladnějších měsících bývají břicho, pas a zadeček ohrožené ukládáním tuku. Máme totiž až třikrát méně pohybu než v létě a navíc se i vydatněji stravujeme. Ovšem s jarem chceme odhalit pevné štíhlé linie.

Chcete co nejdřív získat plošší bříško a pevnější křivky? Vyzkoušejte náš snadný trénink založený na kombinaci posilování a protahování. Stačí vám denně jen čtvrt hodiny a výsledky na sebe nenechají dlouho čekat. Posilovaní je základ, nezanedbávejte ani ovšem strečinkovou část cvičení - uvolní napětí a podpoří prokrvení namáhaných partií, čímž se zvýší účinek tréninku. Už za dva týdny zjistíte, že vaše břicho, boky i zadeček jsou pevnější a štíhlejší. A oblečení o něco volnější. Jako bonus posílíte i svalstvo zad a podpoříte správné držení těla.

Břicho a zadeček

posilování břicho
Autor: Dušan Křístek
Posilování
Narovnejte se a postavte se na levou nohu. Trup nakloňte dopředu, současně zanožte nataženou levou nohu. Pokrčte lokty a ruce spojte před tělem. Abyste se udržela v této poloze, zpevněte záda a hlavně bříško a také hýždě. Levou nohu zlehka pokrčte a pak ji znovu natáhněte. Zopakujte 5x a pak nohy vystřídejte.

Strečink
Stoupněte si na levou nohu, pravou pokrčte a položte ji nad levé koleno. Levou rukou uchopte kotník, pravou ruku položte na pravé koleno. Pánev podsaďte, stáhněte lopatky. V této poloze vydržte 20 sekund. Zopakujte 2x na každou stranu.

Břicho a záda

posilování břicho
Autor: Dušan Křístek
Posilování
Lehněte si na záda, nohy zvedněte tak, aby byly kolmo k trupu a překřižte je v kotnících. Zdvihněte hlavu a ramena, rukama uchopte nohy co nejvýše. Dlaně pomalu spouštějte na kolena a ramena položte na zem. Hlava zůstává nahoře. Opět zvedněte ramena a ruce posuňte nahoru. Zopakujte 10x ve 3 sériích.

Strečink
Lehněte si na břicho, pánev zatlačte do podložky. Podepřete horní polovinu těla nataženýma rukama, bradu mírně vytáhněte nahoru. Ramena tlačte dozadu, lopatky k sobě. V této poloze vydržte 20 sekund. Pak uvolněte a zopakujte ještě 2x.

posilování břicho
Autor: Dušan Křístek

Břicho a pas

Posilování
Lehněte si na pravý bok, levou nohu předsuňte dopředu, opřete se o pravý loket. Zvedněte pánev co nejvýše, zpevněte břišní svaly. Pokrčte levou ruku před tělem a pak ji zvedněte nahoru (kolmo k trupu). Zopakujte 3x, přičemž tělo zůstává ve stejné poloze. Potom vystřídejte strany.

posilování břicho
Autor: Dušan Křístek

posilování břicho
Autor: Dušan Křístek
Strečink
Sedněte si na podložku. Levou nohu natáhněte, pravou pokrčte a přeložte přes levou (chodidlo leží vedle kolene). Trup mírně natočte doprava, levý loket položte na pravé koleno a druhou rukou se opřete vedle těla. Hlavu otáčejte co nejvíce doprava, dokud nepocítíte tah v pase. Počítejte do 30, pak uvolněte a zopakujte to samé na druhou stranu.

Autor: BEATA SUCHÁ, oli, Kbak
Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...