Čtvrtek 21. listopadu 2024
Svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Oblačno, sněžení 2°C

Šéfkuchař radí: Jak na okurky?

Šéfkuchař Jiří Hričinda
1. srpna 2008 | 16:59

Zeptali jsme se za vás šéfkuchaře Jiřího Hričindy, jak správně zavařovat okurky. Užitečné rady i jeho osvědčený recept najdete uvnitř článku.

Recept podle pantáty Vojtěcha

Suroviny na lák:
3 a ½ litru vody
1 litr octa
½ kg cukru
10 dkg soli
4 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, 4 hřebíčky

Postup:
Celý nálev povaříme 10 minut a necháme zchladnout. Do sklenic přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a mrkev, kopr a ½ lžičky hořčičného semínka. Podle chuti přidáme česnek, chilli papričku nebo estragon.

Jak na okurky, radí šéfkuchař Jiří Hričinda. Čtěte zde.

Autor: red