Pozvedněte své oblíbené recepty na vyšší úroveň

8. září 2025 | 00:00
Prezentace klienta |

Na konci léta se všichni zotavují z dovolených a chtějí si hlavně odpočinout. Každý vaří své osvědčené klasiky, ale zároveň hledá způsob, jak je něčím ozvláštnit. Gervais de la Crème udělá práci za vás a dokáže jakýkoliv jednoduchý recept povznést na jídlo jako z restaurace. Ať už připravujete rychlou snídani nebo rodinný oběd, tento sýr bude nepostradatelnou součástí vaší kuchyně.

Někdy stačí malá změna a z obyčejného dne rázem zmizí fádnost. A právě takovou změnu přináší novinka na trhu Gervais de la Crème. Tento extra krémový smetanový sýr totiž dokáže z každého běžného jídla udělat kulinářský zážitek. Můžete si ho vychutnat v jeho přírodní variantě nebo s česnekem a bylinkami.

Smetanová chuť s univerzálním využitím

Gervais de la Crème obsahuje 30 % smetany, což mu dává jeho jedinečnou bohatou chuť a jemnou texturu. Díky tomu vynikne jak namazaný na chlebu, tak jako součást smetanových omáček.

Vylepšené pochoutky de la Crème

Přidání Gervais de la Crème do vašich oblíbených specialit je malý krok, který udělá velký rozdíl. Skvěle se hodí do krémových špaget s kuřecím masem a žampiony.

Autor: BEL Sýry Česko a.s.

Ingredience:

·       200 g kuřecích prsou

·       100 g žampionů

·       180 g Gervais de la Crème Česnek a bylinky

·       2 stroužky česneku (volitelné, dle chuti)

·       150 g špaget

·       20 g másla

·       1 PL olivového oleje

·       1 PL čerstvé petrželové natě

Na ozdobení:

·       olivový olej

·       čerstvě mletý pepř

·       máslo

·       žampiony

Postup:

1. Špagety uvaříme dle návodu, po uvaření scedíme.

2. Vodu ze špaget dáme bokem (50 ml) na zředění omáčky.

3. Na velké pánvi / v hrnci rozehřejeme máslo spolu s olivovým olejem, přidáme nakrájené stroužky česneku (volitelné) a restujeme 1 minutu.

4. Poté přidáme nakrájené kuřecí maso a restujeme přibližně 3 minuty, dokud se maso nezatáhne.

5. Žampiony nakrájíme na plátky a přidáme k masu. Spolu s nakrájenou petrželovou natí restujeme přibližně 15 minut.

6. Do směsi přimícháme Gervais de la Crème Česnek a bylinky a omáčku lehce zředíme vodou z těstovin. Na mírném plameni mícháme přibližně 2-3 minuty.

7. Do omáčky přidáme uvařené těstoviny. Promícháme.

8. Na másle opečeme žampiony nakrájené na plátky.

9. Hotové těstoviny pokapeme olivovým olejem a okořeníme.

10. Dozdobíme petrželovou natí a orestovanými plátky žampionů.

Tento smetanový sýr se neztratí ani při vaření či pečení. Vyzkoušet ho v jahodové roládě s bílou čokoládou a pistáciemi.

Autor: BEL Sýry Česko a.s.

Ingredience:

Těsto:

·       5 vajec

·       5 PL (60g) práškového cukru + na posypání

·       3 PL slunečnicového oleje

·       5 PL (60g) polohrubé mouky

·       1 ČL kypřícího prášku

Krém:

·       180 g Gervais de la Crème

·       50 ml smetany na šlehání

·       100 g bílé čokolády

·       ½ PL vanilkové pasty / aroma

·       180 g čerstvých jahod + na ozdobení

·       Na posypání: pistácie

Postup:

1. Z bílků vyšleháme jemný sníh, do kterého postupně (po lžících) přidáváme práškový cukr. Vyšleháme tuhý, lesklý sníh.

2. Do vyšlehaného sněhu postupně přidáváme po jednom žloutky a po lžících olej.

3. Na závěr postupně (po lžících) přidáváme mouku, kterou jsme předtím smíchali s kypřícím práškem.

4. Plech vyložíme papírem na pečení, potřeme olejem, vylejeme na něj těsto a rovnoměrně rozetřeme.

5. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 10-12 minut.

6. Po upečení těsto vyklopíme na suchou utěrku, kterou předtím lehce posypeme práškovým cukrem.

7. Z těsta odstraníme papír na pečení, srolujeme ho a necháme úplně vychladnout.

8. Smetanu přivedeme k varu, dáme bokem a přimícháme bílou čokoládu. Necháme vychladnout.

9. Gervais Original smícháme s čokoládovou směsí a vanilkovou pastou / vanilkovým aroma.

10. Těsto potřeme krémem, posypeme nakrájenými jahodami, opatrně srolujeme a necháme odležet v ledničce alespoň 2 hodiny.

11. Hotovou roládu potřeme krémem, posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme jahodami.

A aby toho nebylo málo, Gervais de la Crème je výborný i na mazání na chleba. Výborně vynikne v chlebíčku s grilovanou broskví.

Autor: BEL Sýry Česko a.s.

Ingredience:

·       2 zralé broskve

·       2 lžíce medu

·       Chilli vločky

·       Olivový olej na potření

Na ozdobení chleba:

·       Gervais de la Crème

·       Vlašské ořechy

·       Čerstvá máta

·       Nakrájený chléb

Postup:

1. Broskve nakrájíme na plátky.

2. V misce smícháme med s chilli.

3. Pánev rozehřejeme, potřeme olejem, vložíme nakrájené broskve, pokapeme je medem s chilli a grilujeme z obou stran.

4. Chléb potřeme Gervais de la Crème, přidáme grilované broskve, pokapeme chilli medem, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a ozdobíme čerstvou mátou.

Experimentujte!

Gervais de la Crème je zkrátka příležitostí k objevování nových chutí a způsobů, jak udělat radost sobě i svým blízkým. Je neocenitelným společníkem pro každého, kdo chce své jídlo povznést na vyšší úroveň.

Inspiraci na další recepty najdete i na stránce gervais.cz/recepty nebo na profilu @gervaiscz na Instagramu. 

Ať vám vaše babí léto de la crème chutná co nejvíc!