Pondělí 16. září 2024
Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda
Zataženo, déšť 16°C

Zažijte holčičí mejdan na Vyšehradě. Pouze do konce srpna

14. srpna 2024 | 00:00
Prezentace klienta |

Až do konce srpna zve divadlo Studio DVA diváky na Letní scénu Vyšehrad. V tomto magickém prostředí uvádí pod širým nebem nejlepší komedie ze svého repertoáru. Nepochybně sem patří také kultovní představení Vše o mužích. Chcete-li zažít opravdový a bezchybný holčičí mejdan, vyrazte na Vyšehrad.

Až se dostanete příjemnou procházkou k Letní scéně, můžete začít svůj večer pod hvězdami například skleničkou správně vychlazeného prosecca v divadelním baru. Pastvu pro oči vám při tom nabídnou neopakovatelné výhledy – na Vltavu, Hradčany, Petřín či Strahov a samozřejmě na malebné střechy Malostranských domů. Pohled je to opravdu úchvatný. Své starosti a shon nechte dole ve městě a užívejte si chvíle tady a teď. Úderem osmé hodiny vás totiž tři sympaťáci vystřelí do další dimenze. Ján Jackuliak, Peter Pecha a Tomáš Novotný začnou nebezpečným způsobem dráždit vaši bránici. Ve čtyřech povídkách, jejichž autorem je současný nejhranější chorvatský autor Miro Gavran, vás provedou nejrůznějšími situacemi a prostředími, jaké si vůbec dokážete představit. Octnete se s nimi v tělocvičně, ve stripbaru ale také v domově důchodců. Zažijete namlouvání a rozchody i setkání po letech. To vše vměstnané do dvou hodin.

Autor: Studio DVA divadlo, Jerry Háša

Dnes již kultovní komedii Vše o mužích nastudovala poprvé jíž před šestnácti lety režisérka Jana Janěková a možná právě proto, že žena režírovala muže, stal se z ní hit číslo jedna. Po stovkách repríz však přišlo na žádost herců poslední představení. Na četné prosby diváků, a především divaček se po čase divadlo rozhodlo pro nové nastudování v novém obsazení, ale opět pod režijní taktovkou Jany Janěkové. A jak je vidět, volba to byla správná. Režisérka přizvala ke spolupráci své tři bývalé studenty muzikálového herectví z brněnské JAMU a své pracovní setkání s Jánem Jackuliakem, Peterem Pechou a Tomášem Novotným hodnotí nadšeně slovy: nečekané, překvapivé, zábavné a vzrušující.

Autor: Studio DVA divadlo, Jerry Háša

Divadelní „mejdan“ pod širým nebem vám nabídne divadlo Studio DVA ještě na konci srpna. Poslední dvě představení na Vyšehradě uvede 30. a 31. srpna od 20.00.

Vstupenky na všechny reprízy komedie Vše o mužích na Letní scéně Vyšehrad, stejně jako na další představení uváděná na Malé scéně divadla Studio DVA, je možné pořizovat na tomto odkazu: https://www.studiodva.cz/program-2/code/46929/.

Autor: Studio DVA divadlo, Jerry Háša