Polojasno 24°C

Léto plné stylu a pohodlí: Nezbytnosti, bez kterých se neobejdete

1. června 2024 | 00:00
Prezentace klienta |

Léto je čas dobrodružství, relaxace a nových zážitků. Ať už plánujete dovolenou na pláži, túry v horách nebo pohodu na chalupě, vždy je dobré být připravený a mít u sebe všechno potřebné. Není nic příjemného na místě zjistit, že vám něco chybí. Proto vám přinášíme tipy na neobvyklé věci, které by vás možná nenapadly, ale dokážou v létě ulehčit spoustu trápení a zvýšit váš komfort. Nezapomeňte, že i malé detaily mohou udělat velký rozdíl, a proto jsme pro vás vybrali dva překvapivé, ale praktické doplňky, které vám pomohou užít si léto naplno.

Hodinky: Více než jen módní doplněk

V době, kdy máme všichni chytré telefony, mohou hodinky na první pohled působit jako zbytečnost. Opak je však pravdou, a to zejména v létě, kdy vás mohou zachránit v různých situacích:

• Na pláži a při vodních aktivitách: Vodotěsné hodinky jsou neocenitelné, když nechcete riskovat namočení svého telefonu. Navíc, když si chcete dát pauzu od technologie, hodinky vám umožní sledovat čas a zároveň se plně věnovat relaxaci.

• Na túrách a výletech: Hodinky s GPS funkcí nebo kompasem mohou být skvělým pomocníkem při orientaci v přírodě. Navíc vás upozorní, kdy je čas na další přestávku nebo návrat domů.

• Na letních večírcích: Stylové hodinky jsou nejen praktickým, ale i módním doplňkem, který může vyšperkovat váš letní outfit.

Kombinaci stylu a technologických vychytávek najdete například v hodinkách Garmin Vívoactive 5. Využijete je při chůzi, běhu, na kole i v bazénu. Jsou kompatibilní s iOS i Android telefony a na dovče s nimi můžete i  bezkontaktně platit. A jejich nejvíc pecková vlastnost je, že vydrží až 11 dní na jedno nabití.

Autor: Garmin Vívoactive 5

Oční kapky: Zdraví a komfort pro vaše oči

Určitě to znáte: teplý letní den, vše kolem kvete, slunce se odráží v klidné vodě…  dosud příjemným vánkem k vám však najednou přilétne změť pylu, prachu nebo malých částeček. A jako na potvoru se vám nějaké to zrnko dostane do oka. To je moment, kdy romantika okamžiku prudce ustupuje nechtěnému pálení, slzení a nekonečnému svědění. V takovou chvíli si vzpomenete, že by bylo super mít u sebe oční kapky, obzvlášť když zrovna nemáte možnost si oko vypláchnout. Bez ošetření navíc jdete naproti vzniku ječného zrna, které na cestách není vůbec příjemným společníkem. Proto vám připomínáme, ať si je s sebou zabalíte. V létě totiž na naše oči čeká mnoho nástrah:

Suchý vzduch a klimatizace: Častý pobyt v klimatizovaných prostorech může způsobit suché a podrážděné oči. Oční kapky vám rychle přinesou úlevu a osvěžení.

Alergie: Kvetoucí rostliny a zvýšený výskyt pylů mohou způsobit alergické reakce, jako je svědění a slzení očí. Oční kapky pro alergiky vám pomohou tyto nepříjemnosti zmírnit.

Slaná a chlorovaná voda: Po koupání v moři nebo bazénu můžete mít oči podrážděné. Kapky pomohou vypláchnout zbytky soli nebo chlóru a zklidní podráždění.

Můžeme vám doporučit Desodrop oční roztok pro dospělé a děti. Je bezpečný už od narození díky výborné snášenlivosti. Léčí příznaky spojené se zánětem (i infekčního původu), podporuje hojivé procesy v oku a poskytuje úlevu.

Autor: Garmin Vívoactive 5

Čtěte pečlivě návod k použití a informace o bezpečném používání. Desodrop oční roztok je zdravotnický prostředek určený pro ochranu, lubrikaci, zvlhčení a zklidnění očí.