Neděle 8. září 2024
Svátek slaví Mariana, zítra Daniela
Polojasno 29°C

Kryptoměny pro ženy

27. června 2024 | 00:00
Prezentace klienta |

Ve vzrušujícím světě kryptoměn je místo pro každého, bez ohledu na pohlaví, věk nebo zkušenosti. Ale mnoho žen se stále cítí z této oblasti vystrašené nebo si nejsou jisty, jak nejlépe do tohoto světa vplout. Tento článek je pro vás, pokud uvažujete o tom, jak se dostat do světa kryptoměn, ale nejste si jisté, kde začít. 

Nemusíte se bát, že by pro vás informace byly složité, nebo že by se z vás musel stát odborník, pro kterého se řídí svět podle toho, jak se Bitcoin cena pohybuje směrem dolů nebo nahoru. Ve skutečnosti se obchodování s kryptoměnami zase tolik neliší od běžného investování do akcií, dluhopisů a jiných nástrojů finančního trhu. Pokud například posíláte pravidelně část svého příjmu na spořící účet, po nastavení všeho vám přijde investování do kryptoměn velmi podobné. Jsou tu však určité odlišnosti, které svět kryptoměn provází. 

V začátcích je vhodné postupovat pomalu, obezřetně a zvyknout si na to, jak kryptoměny fungují. Proto je vhodné začít s velmi malými částkami (ano, i stovka měsíčně je v pohodě) a na nich sledovat, jak se kryptoměna chová, kolik vám vaše stovka vydělala a pomalu si na tempo změn ceny kryptoměn zvykat. Protože časté výkyvy cen jsou pro kryptoměny typické a často odrazují nové investory. Takže pohodlně se usaďte, udělejte si kávu a projděte si základní informace k investování.

Krok 1: Vzdělání je klíčové

Existuje mnoho online kurzů, knih a blogů, které jsou speciálně navrženy tak, aby začátečníkům poskytly potřebné znalosti. Použijte tyto zdroje k budování svých znalostí. Čím lépe porozumíte základům, tím jistěji se budete cítit, když uděláte své první kroky do světa kryptoměn.

Jednou z nejjednodušších variant jsou určitě YouTube tutoriály, kde kryptoměnoví odborníci a nadšenci vysvětlují principy investování, proč si právě oni zvolili kryptoměny, co od nich očekávají a rozebírají různé způsoby, jak investovat. Nechcete-li tedy investovat do odborných knih a dáváte přednosti vysvětlení pro laiky, toto by mohla být cesta pro vás. Zkuste si do vyhledávání zadat "Bitcoin pro začátečníky" a uvidíte, kolik podcastů a vzdělávacích videí na vás vyskočí.

Rozhodli jste se začít s kryptoměnami? Pak je čas na další krok.

Krok 2: Vyberte si peněženku

Kryptoměnová peněženka je digitální místo, kde můžete bezpečně ukládat své kryptoměny. Existují různé typy peněženek včetně softwarových peněženek, hardwarových peněženek a dokonce i mobilních peněženek. Výběr správné peněženky závisí na vašich potřebách a povědomí o bezpečnosti .

• Softwarové peněženky: Tyto peněženky jsou dostupné ve formě aplikací a lze je nainstalovat do počítače nebo chytrého telefonu. Jsou vhodné pro každodenní použití, ale musíte se ujistit, že je vaše zařízení chráněno před viry a malwarem. Jsou v podstatě ekvivalentem internetového bankovnictví tak, jak je znáte ze své banky.

• Hardwarové peněženky: Tato fyzická zařízení jsou podobná USB klíčence a nabízejí velmi bezpečný způsob ukládání kryptoměn. Jsou ideální pro dlouhodobé investice, protože nejsou neustále připojeny k internetu. Můžete na ně pohlížet jako na trezor, který máte doma.

Máte jasno v tom, jakou peněženku zvolíte? Pak je čas poohlédnout se po kryptoměně, do které chcete investovat. V případě, že se bude jednat o vaše první investice do kryptoměn, pak je vhodné zvolit zavedené kryptoměny, jakými jsou například Bitcoin a Ethereum.

Krok 3: Výběr správných kryptoměn

Výběr správných kryptoměn je zásadní pro váš úspěch jako investora. Na trhu jsou tisíce kryptoměn a ne všechny jsou stejné. Bitcoin je nejznámější a nejetablovanější, ale existuje mnoho dalších slibných projektů.

Je důležité udělat si vlastní průzkum a pochopit, do kterých kryptoměn chcete investovat.

• Jaká technologie stojí za měnou?

• Jaké problémy se snaží vyřešit?

• Které vývojové týmy za tím stojí?

Krok 4: Nákup

Poté, co jste se dostatečně informovali, je čas na první nákup kryptoměn. To lze provést na různých burzách, které obchodují s digitálními aktivy. Jednou z nejpopulárnějších burz je například Binance.

Zde je několik kroků k provedení prvního nákupu:

  1. Vytvořit účet: Zaregistrujte se na vybrané burze a ověřte svůj účet, jak vyžadují platné předpisy.
  2. Nastavit peněženku: Připojte svou peněženku k burze, na které chcete obchodovat.
  3. Vložit prostředky: Nahrajte prostředky na svůj směnárenský účet, buď v běžné měně (jako jsou americké dolary nebo eura) nebo v jiné kryptoměně, kterou již vlastníte.
  4. Provést nákup: Vyberte kryptoměnu a zadejte částku, za kterou ji chcete koupit.
  5. Potvrdit transakci: Zkontrolujte a potvrďte svou objednávku. Zakoupené kryptoměny jsou uloženy ve vaší peněžence.

Krok 5: Bezpečnost a preventivní opatření

Bezpečnost vašich kryptoměn by měla být vždy na prvním místě. Zde jsou některá důležitá bezpečnostní opatření:

• Používejte silná hesla: Chraňte své účty Exchange a peněženky silnými hesly. K jejich správě je nejlepší použít správce hesel. Je-li však pro vás toto řešení příliš technické, stačí si pamatovat, že dobré heslo by mělo mít alespoň jedno velké písmeno, číslici a speciální znak (pomlčka, podtržítko, závorka, paragraf...).

• Aktualizujte svůj software: Udržujte svou peněženku a software pro výměnu aktuální, abyste se vyhnuli bezpečnostním chybám.

• Dvoufaktorová autentizace (2FA): Povolte 2FA a přidejte do svých účtů další vrstvy zabezpečení - například potvrzovací SMS.