Pátek 21. června 2024
Svátek slaví Alois, zítra Pavla
Oblačno, bouřka 30°C

4 tipy, jak vybrat zubní kartáčky pro celou rodinu

1. března 2024 | 00:00
Prezentace klienta |

Chcete mít krásné a zdravé zuby? Pak nezapomínejte na jejich pravidelné čištění. Neméně důležitá je ale také správná technika a výběr kvalitního kartáčku. Poradíme vám, jak vybrat ty správné zubní pomocníky pro děti, dospěláky i nositele fixních rovnátek.

Kartáček pro děti: Ergonomický, malý, ale i hravý

Namotivovat děti k čištění zubů může být někdy oříšek. Je ale důležité, abyste je k tomu vedli už odmalička. A jak na to? Osvědčeným trikem, který vám může pomoci, je výběr zábavného kartáčku. I taková zdánlivá maličkost může totiž přispět k tomu, že bude děti péče o zuby bavit.

V nabídce SPOKAR najdete kartáčky v mnoha barevných variantách – od zeleného přes růžový až po oranžový. Každá z barev má navíc svého „maskota“. Díky tomu si děti mohou čistit zuby s autíčkem, jednorožcem, nebo třeba včelkou.

Kromě hravého designu, který potěší ty nejmenší, mají kartáčky SPOKAR XD také řadu dalších výhod – malou hlavu a kvalitní vlákna, která jsou šetrná k dětským dásním. Díky ergonomickému tvaru držadla budou děti držet kartáček při čištění pod optimálním úhlem. A to je pro správnou péči opravdu důležité.

Autor: 

Máte fixní rovnátka? Vsaďte na speciální kartáček

Zubům s fixními rovnátky je třeba věnovat speciální pozornost. A u čištění zubů dvojnásob. Naštěstí už dnes existují speciální zubní kartáčky. SPOKAR ORTOštětiny navržené do tvaru U. Díky jeho anatomii se bez problému dostanete i na místa, kam běžný kartáček nedosáhne.

Majitelé fixních rovnátek mívají často citlivější zuby a dásně. Při výběru se proto zaměřte na kartáček s ultra měkkými vlákny, která odstraní plak, ale zároveň jsou šetrná k dásním.

Pro milovníky klasiky

Hledáte kvalitní kartáček, ale nemáte žádné specifické požadavky? Sáhněte po klasice. SPOKAR X si vaše zuby získá vysoce kvalitními vlákny, malou hlavou a ergonomickým držadlem. Na unikátním designu navíc spolupracoval přední český designér Petr Novaque. Kartáček se vám tak bude perfektně držet, budete s ním snadno manipulovat a zuby dokonale vyčistíte. Nejen proto získaly kartáčky SPOKAR řadu mezinárodních ocenění.

Na výběr máte ze třech stupňů tvrdosti – UltraSoft, SuperSoft a Soft. Sáhnout tak můžete po tom, do kterého se zamilují vaše zuby i dásně. Zatímco UltraSoft je stvořený pro nejcitlivější zuby, Soft zase potěší příznivce standardních měkkých kartáčků.

Kromě skvělé anatomie vynikají kartáčky také trendy barevnými kombinacemi. Můžete je pořídit celé rodině – každému v jiné barvě. Díky tomu je bezpečně rozeznáte.

Autor: 

Nezapomeňte na mezizubní prostory

Stejně jako je důležité čištění zubů, neměli byste z pravidelné péče vynechávat ani mezizubní prostory. Právě tam se totiž usazují například zbytky potravin. Pravidelným čištěním speciálními kartáčky nebo nitěmi můžete předejít vzniku zubního kazu, zánětu dásní i paradontóze. Právě tyto problémy totiž z 95 % způsobují špatně vyčištěné mezizubní prostory.

Ať už máte zuby těsně vedle sebe, nebo mezi nimi máte větší mezery, s kartáčkem SPOKAR XM rozhodně nešlápnete vedle. Vybrat si totiž můžete ze 4 velikostí – od 0,4 až po 0,7

Další možnou variantou je kartáček SPOKAR XML ve tvaru L. Díky delšímu držadlu se snáze dostanete i do zadních mezizubních prostorů. U této řady máte na výběr z 5 velikostí – od 0,4 až po 0,8. S většími velikostmi precizně vyčistíte také zámky u fixních rovnátek.

Autor: 

Čistíte si zuby správně?

Při čištění zubů je samozřejmě důležitá i správná technika. Bez kvalitního kartáčku to ale nepůjde. Obě náležitosti spolu jdou totiž ruku v ruce. Výběr kartáčku, který je pro vaše zuby jako stvořený, je ale prvním krokem k zářivému úsměvu.

Autor: