Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Dítě za každou cenu. Víte, kolik stojí umělé oplodnění?

8. dubna 2024 | 00:00
Prezentace klienta |

Nejlevnější léčba neplodnosti je ta, kterou začnete řešit včas. Asistovaná reprodukce je hrazena ze zdravotního pojištění ženy do jejích 40. narozenin, a to celkem 4x za život.

Prvním krokem při neúspěšné snaze o miminko je vstupní konzultace v centru reprodukční medicíny, kterou kliniky PRONATAL nabízí pacientům zcela zdarma. „Fakt, že do centra reprodukční medicíny přijdete, rozhodně neznamená, že pro vás bude mimotělní oplodnění tou jedinou variantou. V PRONATALu se zabýváme komplexní péčí o neplodnost, tj. léčbu nastavujeme vždy individuálně,“ říká MUDr. Nicole Mardešićová, MHA, vedoucí lékařka skupiny PRONATAL.

Na začátku léčby vám provedeme všechna potřebná vyšetření, která pomohou odhalit příčiny neplodnosti. Podle typu příčin postupujeme v léčbě od jednodušších metod, jako je například intrauterinní inseminace, po nejnáročnější. V momentě, kdy inseminace nevede k úspěchu, může být tedy dalším krokem IVF. V PRONATALu nám na klientovi záleží, proto se nebojte s lékařem hovořit o vašich finančních možnostech. Vždy pro vás najdeme vhodné řešení. Navíc velkou část standardních procedur mimotělního oplodnění včetně některých léků pokrývá zdravotní pojištění, čímž se finanční zatížení výrazně snižuje.

Pokud se rozhodnete pro některé nadstandardní laboratorní postupy či metody, které nejsou plně kryty pojišťovnou, kliniky PRONATAL nabízí transparentní ceníky a individuální léčebné plány, které umožňují platby rozložit v průběhu léčby. Vždy se dá najít kompromis pro léčbu tak, aby vás finančně nezatížila.

PRONATAL nyní zpřístupňuje i nadstandardní laboratorní metody

Podmínkou slevy v hodnotě 5.000,- Kč je však zahájení léčby do konce dubna. Díky této omezené nabídce mají pacienti některé nadstandardní laboratorní metody zcela zdarma (popřípadě hradí pouze doplatek v řádu pár stovek korun).

Většina párů na špičkovou léčbu neplodnosti dosáhne bez vyčerpání úspor nebo půjček, které by zasahovaly do jejich běžného života. Včasný začátek léčby neplodnosti může znamenat nižší celkové náklady a vyšší šanci na úspěch, a to vše díky efektivnějšímu využití dostupných léčebných možností a podpoře ze zdravotního pojištění. V případě samoplátců vychází jeden IVF cyklus zhruba na 60.000,- Kč. 

Sleva na nadstandardní metody trvá do 30. června 2024.

tým lékařů Sanatoria PRONATAL
Autor: Sanatorium PRONATAL