Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Testovali jsme nové interaktivní knihy: Zábava pro celou rodinu!

Interaktivní knihy pobaví děti i rodiče
4. září 2023 | 10:39

"Výprava do okrového kraje" a "Dobrodružství na draka" jsou interaktivní knihy určené pro děti od 4 let. Umožňují jim stát se hlavními hrdiny a současně tvůrci vlastních příběhů.

Jedinečným prvkem těchto knih je možnost čtenářů samotných zvolit směr, jakým se příběh bude ubírat. Každé rozhodnutí má své důsledky, což pomáhá dětem rozvíjet kritické myšlení a rozhodovací dovednosti. Tímto způsobem se děti učí, že neúspěch není konec, ale pouze příležitost zkoušet věci znova.

Rodiče nečtou knihu dětem úplně klasicky, dávají jim postupně na vybranou, jak bude příběh pokračovat. Tím jsou do děje vtaženi oba. Už dlouho mě tak nebavilo dětem něco předčítat – je to, jako byste spolu byli na výpravě a domlouvali se, kudy dál povedou vaše kroky. Knihy jsou obsahově atraktivní i pro starší děti, které je mohou číst samy, případně svým mladším sourozencům. U starších dětí zároveň můžete sledovat, jak při rozhodování o dalším ději zapojují logické myšlení a na základě toho, co už z knihy znají, volí varianty příběhu tak, aby maximalizovaly šanci na úspěch.

Stránky jsou pevné a odolné, což je ideální i pro cestování nebo hraní u babičky. Rodiče, kteří nejsou naladění na klasické hry s mnoha komponenty, potěší, že kromě knihy nepotřebují nic dalšího.

Publikace "Výprava do okrového kraje" a "Dobrodružství na draka" hodnotím jako skvělé. Nejenže děti baví, ale také je učí důležitým životním dovednostem. Tyto knihy přinášejí do čtení nový rozměr a mohou být čteny opakovaně, přičemž vždy vznikne nový, napínavý příběh.

Autor: Kateřina Hradová