Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

K novým prsům dostanou ženy i podprsenku. Hojivou

22. června 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Mnoho žen touží po větším poprsí. Některé se proto rozhodnou pro zvětšení (augmentaci) prsů pomocí implantátů. Dříve než se však budou moci světu pochlubit se svou novou vizáží, musí několik týdnů dodržovat pravidla pooperační péče. Mezi ně patří mimo jiné i nošení kompresní podprsenky. V pražské klinice OB Care nabízejí ženám po augmentaci prsů novinku – podprsenku, která napomáhá hojení ran.

Stáhne a neproteče

Jednorázová sterilní pooperační podprsenka EZBra® je určena k aplikaci nejen ihned po operaci, ale i během pooperační péče. Toto multifunkční řešení vyvinuté ve Velké Británii v sobě spojuje funkci kompresní bandáže a podprsenky. Podprsenka se přizpůsobí tvaru těla a vytváří optimální prostředí pro hojení ran, chrání ránu před infekcí, a navíc absorbuje tělesné tekutiny, takže zabraňuje vzniku skvrn na svrchním oblečení. Kromě toho se jednoduše obléká a upevnění a míru tlaku lze snadno regulovat.

Na klinice OB Care ji hned po operaci dostanou všechny klientky, které podstoupí augmentaci prsů pomocí implantátů Arion.

„Podprsenka EZBra je velmi příjemná a jednoduchá na aplikaci. Dobře absorbuje všechnu sekreci z ran a zároveň poskytuje přiměřenou kompresi, takže není nutné ji doplňovat jinou bandáží nebo prádlem,“ potvrzuje plastický chirurg OB Care MUDr. Martin Skála. Využít ji lze podle jeho slov u všech operací prsů, ale největší výhody poskytuje u modelací a redukcí nebo rekonstrukcí prsů. Jedinou nevýhodou může být vyšší pořizovací cena.

Autor: OB CARE, s.r.o.

Vybere si každá

Prsní implantáty Arion jsou letošní novinkou v nabídce kliniky OB Care. „Nově je preferujeme pro nejnižší výskyt pooperačních komplikací, nekonečný výběr velikostí a přirozený a dokonalý estetický výsledek, který s nimi dosahujeme,“ vysvětluje manažerka pro péči o zákazníky Kristýna Halířová. Samozřejmostí je podle jejích slov i splnění všech norem ISO a EU a doživotní záruka.

„Implantáty Arion jsou vyráběné a testované podle přísných norem v nejvyšší kvalitě a procházejí přísnou kontrolou. Výrobce nabízí kulaté, anatomické i dualkohezivní implantáty různých profilů a velikostí s hladkým, texturovaným a mikrotexturovaným povrchem,“ říká.

Spokojená je s nimi i jednatřicetiletá Denisa B., která na klinice podstoupila re-augmentaci prsů. „Jsem maximálně spokojená ve všech směrech,“ říká. „Po probuzení z narkózy jsem se cítila velmi dobře. Ani bolesti nebyly takové jako po první augmentaci, kterou jsem podstoupila před devíti lety na jiné klinice. Také s implantáty jsem spokojená, klidně mohly být i větší,“ usmívá se.

Autor: OB CARE, s.r.o.

Ruce nezvedat

Ženy, které se pro zvětšení prsů rozhodnou, musí zvládnout nejen bolesti, ale i přísný pooperační režim.

„Je nutné si uvědomit, že se během operace zavádí do těla pacientky cizí materiál a každé tělo se hojí jinak. Chceme-li tedy dosáhnout co nejlepšího výsledku, je nutné dodržovat pooperační pravidla,“ upozorňuje Kristýna Halířová.

K těm patří klidový režim po dobu minimálně dvou týdnů, alespoň několik prvních týdnů spánek na zádech, tlakové masáže a nošení kompresní podprsenky. Ženy by se také měly vyhýbat zvedání rukou nad hlavu. Pokud jsou bez komplikací, mohou se k fyzicky nenáročnému zaměstnání vrátit po čtrnácti dnech. Lehčí aktivity si může dopřát po čtyřech týdnech a jiné činnosti bez omezení nejdříve po šesti týdnech.

„Je nutné dát tělu čas se zahojit a přijmout prsní implantáty. Obecně se říká, že finální výsledek je vidět za tři měsíce až jeden rok,“ pokračuje Halířová. V případě nedodržení těchto doporučení se žena vystavuje riziku, že se implantáty pohnou, což změní estetický výsledek operace a může vyvolat i zdravotní problémy včetně nutnosti reoperace.

„Vše se odvíjí od správné komunikace s lékařem od první konzultace až po cestu na sál, a hlavně od pooperační péče. Od svého chirurga žena obdrží pooperační instrukce, které přesně určují rozsah a omezení aktivit po operaci. Pokud je bude dodržovat, může pooperační komplikace minimalizovat,“ upozorňuje Kristýna Halířová.

U plastiky prsou může jít o komplikace v podobě krvácení nebo infekce. K té může dojít v průběhu hojení i později. „Pokud rána najednou zčervená, prsa jsou teplá, je cítit pnutí a kůže nad implantátem se ztenčí a ztmavne, pak může jít o infekci a je nutné se spojit s chirurgem co nejdříve,“ varuje Kristýna Halířová. Dalšími komplikacemi pak mohou být posunutí implantátu, vytvoření tvrdého „pouzdra“ kolem implantátu – kapsuly, k němuž může dojít i několik let od operace, či prasknutí implantátu nebo nutnost jeho výměny. Ve všech těchto případech by se měly ženy včas obrátit na svého lékaře.