Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

O vrchol gastronomického léta v Peci se tuto sobotu postará šéfkuchař Tomáš Císařovský

22. července 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Pec pod Sněžkou není toto léto jen centrem vysokohorské turistiky a rodinné dovolené, ale také místem gastronomických událostí. Za dva prázdninové měsíce město přivítá 10 akcí, které zahrnují kuchařské show, streetfood, degustační večeře i degustace vín nebo rumů.

Představí se kuchařské hvězdy s michelinskou zkušeností jako Tomáš Císařovský, šéfkuchař z restaurace Portfolio a bývalý porotce soutěže MasterChef, šéfkuchař Radek Šubrt nebo šéfkuchař Robert Loos. Se svou kuchařskou show už v tomto týdnu přijede do Pece také účastník soutěže MasterChef Česko Givinar Kříž alias Givi.

Akce pod hlavičkou Vavřincova gastroléta probíhají převážně v prostranství před Aparthotelem Svatý Vavřinec. „Většina kuchařských a degustačních show se koná venku před Aparthotelem Svatý Vavřinec, kde jsme nyní otevřeli novou venkovní kuchyni. Jde o strategické místo přímo v centru města. Díky tomu věřím, že akce zaujmou kolemjdoucí a gastroudálosti si užijí všichni, kteří v dané dny do Pece pod Sněžkou míří,“ říká Martin Venglář, ředitel Aparthotelu Svatý Vavřinec a dodává: „Naším cílem bylo přivést do Pece pod Sněžkou špičkovou gastronomii, kterou běžně není lehké ochutnat. Díky tomu si mohou svou dovolenou v Krkonoších doslova vychutnat opravdu netradičně.“

Autor: www.svatyvavrinec.cz

Nejbližší akce

Sobota 23. července v Peci patří Tomáši Císařovskému, šéfkuchaři pražské restaurace Portfolio, který v minulosti spolupracoval s několika michelinskými šéfkuchaři. Do Pece přijede s celým týmem. Odpoledne v rámci kuchařské show ve venkovní kuchyni bude zaměřeno na streetfood. Večer ovšem půjde o delikátní a vyvážené čtyřchodové degustační menu s řadou netradičních chuťových spojení.

„Rozhodli jsme se do Krkonoš přivést ty nejoblíbenější recepty z naší restaurace Portfolio. Na odpoledne jsme připravili speciality z grilu. Těšit se můžete například na naši street verzi caesar salátu. Ujít byste si ale neměli hlavně naše večerní degustační menu,“ říká šéfkuchař Tomáš Císařovský.

V rámci večerní degustace lidé ochutnají rybu smuhu královskou v kombinaci s pečeným salátem, kuskusem a červenou řepou, dále pak telecí svíčkovou s pálenou mrkví a omáčkou z lišek, nebo křupavý kozí sýr s chutney z rebarbory a jahod. Celé menu zde.

Počet míst na večerní degustaci je omezený. Proto doporučujeme udělat si rezervaci na restaurace@svatyvavrinec.cz Na sobotní odpolední vaření rezervace nutná není.

Autor: www.svatyvavrinec.cz

Pořádně rušno bude ve venkovní kuchyni u Aparthotelu i do soboty. Úterní podvečer 19. července bude patřit degustacím vín z vinařství Šoman. Ve čtvrtek 21. července budou moci návštěvníci Pece pod Sněžkou ochutnat streetfood od finalisty soutěže MasterChef Givinara „Giviho“ Kříže. O hudební doprovod Giviho se postará Kapitán Demo.

Autor: www.svatyvavrinec.cz

Na většinu akcí Vavřincova gastroléta není nutná rezervace a dorazit tak může opravdu každý, kdo dostane chuť na skvělou gastronomii. Rezervaci je třeba si udělat pouze na dva hlavní večery celé série a to na degustační menu Tomáše Císařovského a degustační menu Radka Šubrta, který bude celý seriál Vavřincova Gastroléta uzavírat na konci srpna. Celý výčet akcí Vavřincova Gastroléta najdete na webu www.svatyvavrinec.cz/gastroleto.

Autor: