Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sezóna chřipky a nachlazení – máte potřebnou imunitu? Poradíme!

23. února 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Zahajte boj proti nachlazení včas a vybudujte si imunitu s těmi správnými potravinami. A které to jsou?

Kde sehnat kvalitní produkty pro imunitu?

Zdraví by mělo být vždy na prvním místě, a to platí obzvláště v sezóně chřipek a zimního období. Dnes nabízí plnohodnotné produkty a potraviny pro posílení imunity nejen lékárny, ale i největší hypermarkety a supermarkety. Mezi nimi je například Albert hypermarket, který nabízí pestrý výběr kvalitních českých potravin, především pak potřebného ovoce a zeleniny.

Pro maximální přehled o dostupných produktech se vyplatí používat webový portál Kaufino, kde jsou nejen všechny akčních nabídky, ale uživatel si také může prohlédnout akční letáky všech větších obchodních řetězců. Dostupný je také přehled o členských výhodách vybraných obchodů, nebo například jaká je Tesco otevírací doba či jakéhokoliv jiného obchodu. Vše je takto přehledně na jednom místě, a vy tak můžete sehnat kvalitní potraviny pro posílení imunity i cenově výhodně. 

Jaké potraviny jsou č. 1 v boji s nachlazením?

Pokud máte kladný vztah k ovoci a zelenině, pak nehrozí, že by některý z druhů byl špatná volba. Nicméně máme pro vás osvědčené favority, kteří posílí imunitu a zamávají s kdejakým bacilem.

Zázvor

Pro některé jasná a první volba právě při prvních náznacích nachlazení. Je totiž skvělým zdrojem antioxidantů, které pomáhají k posílení imunitního systému a také celkové obranyschopnosti těla. Nejsnazší pro přípravu je v podobě zázvorového čaje s citronem a medem.

Citrusy

V souvislosti se zázvorem se objevují také v předních příčkách citrusy. Nejsou sice nejbohatším zdrojem vitamínů C, nicméně pomáhají k posílení imunity a také zbavují tělo škodlivých látek. Citrusy jsou ideální především ráno, protože poslouží jako ranní nakopnutí energie, metabolismu i imunity.

Česnek

Dalším známým pomocníkem pro posílení nejen imunity, ale také snížení cholesterolu a celkovou ochranu kardiovaskulárního systému je česnek. Napomáhá k přirozené detoxikaci těla, ale také léčí a potlačuje záněty v těle a ničí bakterie. 

Vývar

Zeleninový či masový vývar je jasná volba, obzvláště v případě, kdy už imunita dostává opravdu zabrat. Je pro tělo velmi výživný, a tedy skvělým zdrojem energie, ale také posiluje výrazně imunitu a podporuje celkové zdraví.

Vhodné doplňky stravy

Preventivní volbou proti nachlazení je samozřejmě pravidelná konzumace ovoce, zeleniny a také pohyb. Nicméně velmi prospěšnými jsou i doplňky stravy. Ty mohou pomoci jako doplněk k již přijímaným vitamínům a minerálům obsaženým v běžné stravě, avšak obzvláště v chladnější sezóně zvýší šance na úspěšný boj proti nachlazení.