Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nemáte plán na víkend? Máme pro vás 3 netradiční tipy na podzimní výlet

Kam vyrazit o víkendu?
5. listopadu 2021 | 06:00

Podzimní období je jako stvořené pro výlety. Můžete si užít nejen úchvatnou přírodu, i zažít netradiční momenty, na které budete vzpomínat během zimních měsíců v teple domova. Máme pro vás 3 tipy, jak strávit originální a pohodový podzimní víkend v metropoli.

1. Vydejte se do virtuální džungle mezi dinosaury

Zažijte nevídané dobrodružství tváří v tvář dinosaurům v moderním interaktivním světě Dinosauria Muzeum Prague. Vydejte se 200 milionů let nazpět mezi velikány druhohor a objevte největší soukromou sbírku opravdových koster dinosaurů. Modely jsou tak věrné, že vám naskočí husí kůže a prostřednictvím nejmodernější technologie budete mít pocit, že jste se ocitli v pravěku. Na čtyřech tisících metrech čtverečních najdete mimořádně zachovalé, až 200 milionů let staré exponáty skládající se až z 90 % původních kostí pravěkých dinosaurů a rozpínající se až do délky neuvěřitelných 25 metrů.

Video se připravuje ...
Kam se vydat v Jeseníkách

2. Výlet historickým motoráčkem pražským semmeringem

Nejlépe si podzimní počasí vychutnáte pohledem z pražského motoráčku. Historický vlak vás o víkendech odveze z pražského hlavního nádraží Vinohradským tunelem, který je nejdelším dvoukolejným tunelem u nás. Dále vás odveze po železničním mostě přes řeku Vltavu, kde se můžete kochat výhledy na Vyšehrad a Pražský hrad. Přes zastávku na Smíchově budete stoupat Pražským semmeringem po impozantním hlubočepském viaduktu mezi skalními zářezy Žvahova, kde budete mít celou Prahu jako na dlani. Cesta po průjezdu přírodním parkem Košíře – Motol, který během podzimu hraje všemi barvami, končí ve stanici Praha-Zličín. Pokud vás bude cesta vláčkem bavit, můžete pokračovat přípojným vlakem do Hostivice, nebo se po krátké procházce vrátit motoráčkem zpět na hlavní nádraží.

3. Architektonické skvosty v Bubenči

Posledních slunečních paprsků můžete využít k procházce po nejkrásnějších vilových zástavbách, kde žili nejen bankéři a továrníci, ale i umělci. Najdete je schované kousek od stanice metra Hradčanská směrem na Bubeneč, kde na vás čekají čtvrti plné starých vil a pečlivě udržovaných zahrad. Mnohdy slouží jako rezidence ambasád a diplomatických zastoupení, ale u některé z nich si můžete prohlédnout i interiéry. Navštívit můžete například secesní Bílkovu vilu, kterou si na rohu Chotkovy a Mickiewiczovy ulice v roce 1911 nechal podle vlastního návrhu vystavět grafik, sochař a architekt František Bílek jako svou rezidenci s ateliérem.

Autor: REDAKCE