Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chcete povzbudit své děti během karantény?

8. prosince 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Podle průzkumu televizního kanálu Cartoon Network ve spolupráci s výzkumnou agenturou Quantilope GmbH pociťují české děti během lockdownu nudu, smutek, frustraci, vztek a osamělost. Ale nevěšte hlavu! Dvěma třetinám dotázaných dětí v boji proti negativním pocitům pomáhá čas strávený s rodinou a téměř stejný počet dětí tvrdí, že se jim uleví při sledování animovaných seriálů a filmů s pozitivními hrdiny.

A to není jediný přínos, který mohou animáky pro děti mít. Jejich hlavní hrdinové slouží dětem společně s rodiči, kamarády a učiteli jako vzory v chování. Zejména pro mladší děti (6-7 let) jsou animované postavičky velmi důležité. Děti oceňují, že se během sledování seriálů mohou uvolnit, smát se a neřešit problémy, a co víc, často se také chtějí stát kladným hrdinou a pomáhat ostatním. Celých 44 % dětí uvedlo, že k dobrým skutkům je inspirují mimo jiné i fiktivní animované postavy. Téměř všechny dotázané děti (92 %) se shodují, že pokud by ony samy mohly mít superschopnost svého oblíbeného hrdiny, použily by ji k pomoci ostatním. A co mají české děti na animovaných postavách nejraději? Zamlouvá se jim především jejich smysl pro humor, pozitivní přístup a také pevné přátelské pouto mezi jednotlivými postavami.

Autor: WarnerMedia

Průzkum vznikl v rámci letošní kampaně Ten správnej Gang: „Buď kámoš, postav se šikaně“ pod záštitou dětského televizního kanálu Cartoon Network. Projekt CN Buddy, který je dlouhodobě zaměřen na boj proti šikaně, letos propaguje dobro a pomoc těm, kteří to potřebují. Speciálně vytvořená stránka https://tenspravnejgang.cartoonnetwork.cz/ obsahuje krátká kreslená videa, ve kterých sympatické postavičky názorně ukazují, jak je fajn si pomáhat třeba i a mít z toho navíc dobrý pocit. Cílem je v dětech podpořit sebevědomí, ale také vzájemnou toleranci, přátelství a ochotu pomoci. Kromě toho projekt spolupracuje s Linkou bezpečí, kam se děti mohou obracet v případě, že si neví rady s problémy doma, ve škole či kdekoliv jinde.