Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

3 jednoduché tipy, jak se správně starat o svůj zásnubní prsten

4. prosince 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Zásnuby dozajista patří k významným okamžikům v našich životech. Milujeme tu romantickou chvilku, kdy před námi poklekne náš vyvolený s elegantní krabičkou, v níž se skví nádherný a třpytivý zásnubní prsten. Obroučka nám pak po zbytek našich dní připomíná moment, kdy jsme se rozhodli spojit své životy dohromady. Dnes pro vás máme pár tipů, jak navěky uchovat lesk a krásu vašeho zásnubního prstýnku.

Kdy je nutné zásnubní prsten sundat

Říkáte si, že jakmile si obroučku na levý prsteník navléknete, už ji nesundáte? Naprosto chápeme. Přesto jsou však činnosti, při kterých je vhodné zásnubní prsten s diamantem nebo drahokamem odložit. Při úklidu vám mohou čisticí prostředky milovaný kroužek velmi snadno poškodit. To samé nebezpečí hrozí při koupeli, sprše nebo návštěvě bazénu. Prstýnkům nesvědčí ani zahradničení a na sport byste si ho také měli bezpečně schovávat do originální krabičky nebo šperkovnice.

Správné uskladnění zásnubního prstýnku

Když už nastane chvíle, kdy je vhodné kroužek odložit, pak mějte na paměti, že do peněženky k mincím nebo na poličku ve vlhké koupelně váš zásnubní prsten rozhodně nepatří. Ideálem zůstává původní krabička nebo šperkovnice, v případě nouze však můžete využít i papírový kapesník.

Když hledáte elegantní šperkovnici, vždy dbejte na to, aby měl prstýnek vlastní měkce vystlanou přihrádku a neodíral se nebo nezamotával do dalších šperků.

Autor: Next Generation Luxury

Domácí versus profesionální čištění

Nejen drahé, ale i levné zásnubní prsteny potřebují čas od času vyčistit. Dennodenním nošení se na nich usazuje prach a další nečistoty, které jim ubírají na půvabu. Údržbu obrouček můžete nechat na profesionálech v klenotnictvích, nebo se do toho zkuste pustit sami.

Sycená voda a saponát na nádobí

Asi nejjednodušším způsobem, jak v domácím prostředí vrátit zásnubnímu kroužku lesk, je bublinková lázeň. Do misky nalijte perlivou vodu a kápněte mycí prostředek na nádobí. Následně vložte zásnubní prsten z bílého zlata nebo platiny. Po pěti minutách případné nečistoty odstraňte velmi měkkým zubním kartáčkem nebo houbičkou. Pak už stačí opláchnout studenou vodou, do sucha otřít papírovým kapesníčkem a vyleštit speciálním hadříkem, který nepouští vlákna.

Autor: Next Generation Luxury

Speciální roztok

Domů si samozřejmě můžete z klenotnictví nebo drogerie pořídit speciální roztok, případně čisticí hadříky roztokem napuštěné. Vždy se jedná o velmi účinné a spolehlivé prostředky, které si s nečistotami snadno poradí. Existují přímo roztoky na zlato, při jejichž použití se lze spolehnout na přiložený návod.