Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Michael Bublé chtěl kvůli rakovině syna odejít ze scény. Naštěstí si to rozmyslel

30. srpna 2019 | 06:00

Přezdívá se mu Frank Sinatra 21. století. Charizmatický gentleman a swingař Michael Bublé se po více než pěti letech vrátí do vysočanské O2 Areny. Svůj v Česku druhý koncert zde odehraje v úterý 17. září za doprovodu svého téměř čtyřicetičlenného big bandu.

Už nějakou dobu nebylo jisté, jestli se vrátí na pódia. Důvod byl jednoznačný a závažný. Jeho staršímu, tříletému synovi v listopadu 2016 diagnostikovali rakovinu jater. Léčba byla úspěšná, ale slavnému zpěvákovi i jeho partnerce, argentinské herečce a modelce Luisaně Lopilato, se naprosto změnil pohled na svět i hodnoty.

Miliony lidí se modlily za uzdravení jeho syna Noaha

V listopadu loňského roku sice vyšlo jeho album Love, ale koncertovat už nechtěl. Zpěvák italsko-chorvatského původu v rozhovoru s The Daily Mail dokonce řekl, že chce zmizet i ze sociálních sítí a věnovat se pouze a jenom rodině. S manželkou, kterou si vzal v roce 2011, vychovává tři děti.

Album Love se rozhodl nahrát ze tří důvodů. „Za prvé, pocítil jsem hluboký vděk, hlubší, než mohu vysvětlit, k milionům lidí po celém světě, kteří se za nás modlili a ukázali nám soucit. To mi dalo víru v lidstvo. Za druhé, mám rád hudbu a cítil jsem, že musím pokračovat v odkazu svých hudebních idolů. A za třetí, protože kdyby svět skončil – a jak tak sleduji politické nepokoje v Americe a v Evropě, tak skutečně hrozí, že se všechno rozpadne – nikdy nebyl lepší čas na hudbu. Udělal jsem dokonalou nahrávku a nyní mohu odejít na naprostém vrcholu.

Obdivovatele má i mezi slavnými Čechy

Nakonec si naštěstí konec kariéry rozmyslel, protože mu chyběli živé vystupování i fanoušci. Mělo by také zaznít, že tento zpěvák je velmi pokorný a ctí své vzory, jako jsou Frank Sinatra nebo Dean Martin.

Z řad českých hvězd mezi obdivovatele kanadského gentlemana patří například slavík Karel Gott nebo hokejista Patrik Eliáš.

Proslavil se kolem roku 2005 s albem It's Time. Z jeho největších hitů jmenujme písně jako Everything, Haven’t Met You Yet, It’s a Beautiful Day nebo You Don’t Know Me, ale zazpíval si také duety s tak velkými jmény, jako jsou Barbra Streisand, Rod Stewart, Robbie Williams nebo Bryan Adams.

Autor: Hana Langrová