Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Když hudba pomáhá

Video se připravuje ...
Video - Žanetka s rodiči
VIDEO: Archiv Michala Horáčka
6. prosince 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Není nic horšího, než když si rodiče musejí vyslechnout zprávu o těžké nemoci svého dítěte. Život je najednou vzhůru nohama. Každoročně se tak od základů změní existence řady rodin. 

Rodičům Žanetky Šípkové se to stalo. Jejich dcerka se nevyvíjela jako ostatní děti. V půl roce nepřicházelo obvyklé vstávání a Žanetka navíc přestala používat jednu ruku. Lékaři na neurologii udělali sono hlavy. Diagnóza: zastavení vývinu přepážky. 

Se Žanetkou rodiče cvičili známou Vojtovu metodu a zkoušeli lázně. Nic nepomáhalo. Až lékaři zjistili, že Žanetce pomáhá Klim-Therapy – speciální léčebná metoda v sanatoriu Klimkovice.

Jenže jeden pobyt vyjde na sto tisíc korun a pojišťovna jej nehradí. Rodiče Žanetky se proto obrátili na své spoluobčany a uspořádali sbírku, aby jejich holčička dostala šanci žít jako ostatní, zdravé děti. 

Autor: Archiv Michala Horáčka

Jako jeden z prvních se ozval Michal Horáček. Navrhl, že část peněz z výtěžku z jeho tehdy nového alba Český kalendář půjde přímo Žanetce a jejím rodičům obratem přišlo na účet 69 tisíc korun.

Zároveň však Michal Horáček uspořádal dražbu CD s číslem jedna, opět ve prospěch Žanetky. Za 49 tisíc korun jej vydražil český hokejista Rostislav Olesz. Jen za tyto peníze tak Žanetka mohla jet na další pobyt do sanatoria a opět se zvýšily její šance na normální život.

Pokud chcete Žanetce pomoct i vy, můžete jí přispět na sbírkový účet č. 2687176043/0800.

Zadavatel: Michal Horáček, zpracovatel: Ewing Public Relations, s. r. o.