Je tu Silvestr. Čas slavit | Pro ženy | Blesk.cz

Je tu Silvestr. Čas slavit

29. prosince 2016 | 12:38
Prezentace klienta |

Jak bezbolestně přežít Silvestra? Na toto téma toho bylo řečeno snad až příliš. Oslavu si užívejte hlavně po svém. Obklopte se přáteli nebo rodinou, snažte se nebýt sami a vyhněte se experimentům s pyrotechnikou. Léty prověřené tipy, jak zmírnit nežádoucí účinky alkoholu a nedostatku spánku, jsou: nezapomínat jíst, nepít kávu (více dehydruje), nekouřit nebo minimálně a před usnutím vypít dostatek vody bez bublinek. Obecně platí, že ať už slavíte Silvestr s Mírou nebo s někým jiným, je dobré myslet na Nový rok :-)

A čím můžete zpestřit velkolepou novoroční tabuli?

Jednohubky tučňáčci

Autor: Tesco

Mrkev umyjte (neškrábejte) a uvařte téměř do měkka (cca 15 minut).

Po uvaření ji oloupejte a nakrájejte na celkem silné plátky. Z plátků vykrojte trojúhelníčky – to bude základ tučňáčků. Z vykrojených trojúhelníčků udělejte dva menší – to budou zobáky.

Velké olivy podélně z jedné strany rozkrojte (nedokrajujte) a vnitřek naplňte tvarohem. Tvaroh rozmíchejte s pepřem. Česnek oloupejte, vylisujte lisem na česnek, přidejte do tvarohu a znovu zamíchejte. Všechny velké olivy naplňte tvarohem. Do otvoru menší olivy vložte malý trojúhelníček z mrkve a vytvořte zobák – vše spojte párátkem (pořadí: mrkev, oliva plněná tvarohem a malá oliva).

Z červeného pepře a petrželky vytvořte každému tučňáčkovi mašličku. Ze sýru camembert odkrojte z obou stran bílý povrch (v tloušťce cca 0,5 cm) a vykrojte z nich kry, na které připíchněte tučňáčky. Potom z makaronů vytvořte vlny a z bílého tuřínu vykrájejte ryby na dozdobení.

Věci, které budete potřebovat.

100 g smetanového tvarohu

10 velkých černých oliv

10 malých černých oliv

1 stroužek česneku

1 mrkev

na ozdobení: červený pepř, zelená petrželka, 1 balení sýru camembert, bílý tuřín, vařené tenké makarony

koření: čerstvě mletý pepř

Jak zdobit nápoje?

Autor: Tesco

1) Z jednotlivých druhů ovoce vykrájejte formičkami na cukroví různé tvary.

Autor: Tesco

2) Potom každý nařízněte do poloviny nožem. Naříznutí usnadní nasazení ovoce na sklenku.

Autor: Tesco

3) Nožem na zdobení nakrájejte kůru limetky na tenoučké plátky.

Autor: Tesco

4) Limetku rozkrojte na 8 dílků. Do sklenek nalijte nápoj, ozdobte je nakrojeným ovocem na okraji sklenky tak, abyste ovoce neroztrhli. Nakonec přidejte barevné slámky a lístky čerstvé máty nebo meduňky.

Autor: Tesco

Věci, které budete potřebovat.

1 pitaya

1 plátek čerstvého ananasu

1 plátek melounu

1 kiwi

1 fík

1 kaki

1 limetka

několik lístků čerstvé máty nebo meduňky

formičky na cukroví

nůž na zdobení

Šampaňská pěna

Dezert pouze pro dospělé! I když obsahuje pouze malé množství šampusu, přece jen je jeho chuť výrazná. Pěna podávaná ve vysokých sklenicích vypadá jako elegantní drink. K ozdobení můžete použít šlehačku, jahody, nastrouhanou bílou čokoládu nebo stejně jako já maliny a zlaté sypání. Pěna ale vypadá krásně i bez zdobení!

Autor: Tesco

Želatinu zalijte 50 ml šampusu a ponechte stranou.

Ve větší misce šlehejte žloutky s cukrem po dobu cca 5 minut, až vznikne téměř bílý, nadýchaný krém.

Misku postavte na vodní lázni, dolijte zbývající šampus a za stálého šlehání ohřívejte, až hmota zdvojnásobí svůj objem a začne houstnout.

Sejměte misku z vodní lázně a ještě chvíli šlehejte, pak nechte stranou.

Do horké vody vložte mističku s namočenou želatinou a počkejte, až se želatina rozpustí. K želatině přidejte trochu vaječného krému, zamíchejte a poté spojte se zbytkem hmoty.

Ušlehejte ze smetany tuhou šlehačku. Opatrně přidávejte lžicí ke zbytku surovin a jemně míchejte, až se všechny ingredience spojí.

Hotovou směs rozdělte do skleniček a odložte do lednice, aby hmota ztuhla.

Dezert ozdobte např. čerstvými malinami a zlatým sypáním.

Věci, které budete potřebovat.

4 žloutky

200 ml šampusu

100 g cukru moučky

9 g  želatiny

250 ml smetany na šlehání

čerstvé maliny

zlaté sypání

Více inspirace pro velkolepou novoroční oslavu najdete zde

 

Související články