Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Hladká co možná nejdéle – depilace nebo epilace?

30. listopadu 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Pryč jsou doby, kdy se ženy neholily. Co se týče našich těl, žijeme ve „hladké“ době. V posledních letech se sice objevují i průkopnice, které chloupky nechávají růst, jedná se ale spíše o módní výstřelek v oblasti podpaží. Většiny chloupků se moderní žena zbavuje, ať se nám to líbí nebo ne. Není to činnost příliš zábavná, ale nedá se svítit. Jak se s chloupky vypořádat co nejefektivněji?

Depilace versus epilace

Depilace je rychlejší a také bezbolestná. Na rozdíl od epilace, při které se zbavujeme chloupku i s jeho kořínkem, depilace nebolí. Můžeme ji provádět žiletkou, holicím strojkem nebo depilačním krémem či gelem. Nutno podotknout, že žiletka není citlivé pokožce nejlepším pomocníkem, častým holením dochází k podráždění, tvorbě pupínků a jejich zarůstání. Depilační krémy a gely, které se po nanesení setřou i s chloupky, svým převážně chemickým složením zase způsobují podráždění a následné vyrážky.

Obě metody vedou k pokožce bez viditelných chloupků, nicméně epilace strojkem má značné plus - výsledek nám vydrží až 4 týdny. Pokud tedy zatneme během epilace na chvíli zuby, nemusíme se delší dobu chloupky zabývat. Je také ověřeno, že provádíme – li epilaci opakovaně, chloupky se oslabují a řídnou. Postupem času se tedy zbavujeme stále menšího množství chloupků.

Autor: Procter & Gamble

Jakou metodu zvolit?

Značné množství žen přechází z otravného holení právě na epilaci. Epilace nejen že šetří čas, ale podráždění pokožky je minimální a tudíž i výskyt jakýchkoliv nepříjemností. Před odjezdem na dovolenou nebo při časově náročném období, je epilační strojek pro ženu spásou.

IPL – revoluční forma epilace

Nejlepší volbou, která vede k úplnému zbavení se chloupků, je IPL epilaceTrvá ani ne deset minut a po několika měsících pravidelného používání už epilace není vůbec zapotřebí. Před použitím odstraníme chloupky a strojkem přejíždíme po pokožce. Systém funguje na základě světelného ozařování, které se během používání samostatně upravuje podle tónu naší pokožky. Metoda je šetrná, bezpečná a vede k trvalému odstranění chloupků.

Smysluplná investice

Většina žen, které k epilaci používají IPL strojek, potvrzují společné – během přibližně tří měsíců zaznamenávají úžasné výsledky. Až 12 měsíců od poslední epilace, stále zůstává omezení růstu chloupků. Strojek si můžete pořídit domů, oproti ošetření v salónu je to pohodlnější a levnější.

Až se tedy budete znovu trápit holením nebo rychlým dorůstáním chloupků, zvažte epilaci IPL. Blíží se Vánoce a každé ženě by strojek IPL udělal radost.