Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak skloubit práci se starostí o děti?

5. prosince 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Tato otázka trápí většinu žen na nebo po mateřské dovolené. Náplní matky by přeci měla být především péče o děti, domácnost a partnera. To je ale už dávno přežitá představa. Proč by dnešní žena nemohla zvládnout skloubit obojí a být jak skvělou matkou, tak úspěšným článkem v pracovním kolektivu? Pro spoustu žen je to stále nemyslitelná věc. Pokud patříte mezi jednu z nich, možná vás inspiruje příběh Kamily, která se ocitla v nelehké životní situaci.

Když Kamila, do té doby asistentka prodeje v módním butiku, ve svých téměř třiceti letech neplánovaně otěhotněla, její o pět let starší partner ji opustil a ona zůstala na vše sama. Rozhodování, co dál, bylo velice skličující. Nešlo už jen o její život, ale o život dalšího nenarozeného človíčka.

Kamila sebrala veškerou svou odvahu a statečnost a rozhodla se, že se stane matkou samoživitelkou. Její volbu podpořili i její rodiče a stali se jí velkou oporou v tomto těžkém životním období.

Mladá maminka po kariéře nikdy netoužila, neměla ambice velké manažerky. Když ale zůstanete sama na rodičovství, začnete pociťovat, že vám partner, jako druhý živitel rodiny, prostě chybí. A proto musíte hledat další možnosti, jak získat finanční prostředky k rodičovské podpoře od státu.

Jak ale skloubit starost o roční miminko a pracovní dobu? Kde sehnat hlídání? Rodiče, chůva, jesle, školka? A kdo by v dnešní době zaměstnal na částečný úvazek novopečenou matku na mateřské s jedinou praxí, a to prodejem v obchodě?

Některé společnosti jsou ale otevřené všem věkovým kategoriím, s praxí i bez zkušeností a bez jakékoli diskriminace. Přesně v takové našla Kamila své štěstí. Nastoupila na částečný úvazek do SSI Group, české firmy s dlouholetou tradicí, která se věnuje celkové správě nemovitostí. Zajišťuje bezpečnost, údržbu a úklid pro stovky objektů nejen v České republice, ale i na Slovensku. 

Jako recepční v objektu velkého obchodního centra v Praze zúročila Kamila své zkušenosti v jednání s lidmi z bývalého zaměstnání. Protože SSI Group své zaměstnance řadí mezi profesionály v daném oboru, připravuje pro ně stále nová odborná školení a nadstavbové kurzy. Z částečného úvazku se tedy po roce stal stálý pracovní poměr a touha po kariéře byla silnější.

Dnes byste tuto ambiciózní maminku v seznamu recepčních nenašli. Za dva roky se totiž vypracovala až na pozici objektového manažera ve stejné firmě. A to především díky rozvoji svých schopností a také přístupu SSI Group ke svým zaměstnancům.

Díky jistotám, benefitům a podpoře, které jim společnost nabízí, Kamila dokonce zvažuje druhé dítko. Její kariéra na ni totiž počká.Více se dozvíte na webových stránkách www.ssi.cz.