Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Malý průvodce světem prostěradel

23. listopadu 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Nevíte si rady s výběrem prostěradla? Žádná věda to není. Řekneme vám, jak na to!

Výběr správného prostěradla má na kvalitu spánku stejný vliv jako například volba matrace či povlečení. Na dnešním trhu dnes najdete širokou škálu barev, velikostí i materiálů, určitě však také věnujte pozornost jejich gramáži, která má nemalý vliv na celkovou životnost ložního prádla.

Potrpíte si na hebký povrch? Vyberte si jersey!

Pokud preferujete jemný a hladký povrch, pak budou jersey prostěradla pro vás to pravé. Vyrábí se ze stoprocentní bavlny, a právě proto jsou vysoce prodyšná a dobře absorbují vlhkost. Další jejich příjemnou vlastností je mimořádná pružnost, jersey prostěradlo můžete bez problému vypnout o celých 25% jejich původní velikosti, a z tohoto důvodu se obvykle vyrábí bez většího množství umělých příměsí.

Autor: Violet Moon

Klasika jménem froté

Kdo by neznal froté, jedná se o oblíbenou smyčcovou tkaninu, která nechybí v žádné domácnosti, ať už v podobě ručníků, osušek či prostěradel. Tato tkanina je vysoce savá a hřejivá, v zimních měsících ji zajisté oceníte. Pokud nejsou domácí práce vaší oblíbenou činností, pak vás jistě potěší fakt, že froté prostěradla není nutné žehlit.

Autor: Violet Moon

Prostěradla bez bakterií a škůdců? S bambusem je to možné

Bambusová prostěradla mají na rozdíl od těch bavlněných jednu velkou přidanou hodnotu, a to hypoalergenní materiál, který je mimořádně odolný vůči bakteriím, plísním i škůdcům. Při koupi se proto řiďte poměrem bambusového vlákna ve tkanině, čím vyšší tento poměr bude, tím je prostěradlo odolnější. Bambus vás mile překvapí i měkoučkým povrchem, navíc dokáže pojmout až čtyřikrát více vlhkosti než bavlna.

Autor: Violet Moon

Jak na správnou velikost

Koupě prostěradla určitě není jen o materiálu a barvě, svou roli zde sehrává také velikost. Čím dál více lidí si nechává vyrobit postele na míru, na které se nehodí prostěradla standardních velikostí. V takovém případě se poohlédněte po prostěradlech s atypickými rozměry. Při jejich výběru se setkáte s prostěradly o velikosti 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm, nebo dokonce 200 x 220 cm, která se vyrábí ve froté i jersey provedení.

Autor: Violet Moon