Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Diář maminky: Den pátý

17. srpna 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Olympiáda je v plném proudu a my s nervozitou i nadšením sledujeme boj českých sportovců o medaile. Jedno velké utkání nás ale ještě čeká. Bára Špotáková, ambasadorka společnosti Procter&Gamble, hodlá letos v Riu obhájit zlaté medaile z předchozích dvou olympijských her. My se na příběh Báry ale podíváme z druhého konce a v rámci kampaně Děkuji, maminko, budeme sledovat, jak její snažení v Riu prožívá její maminka.

Středa 17. 8. 

V noci z úterý na dnešek jsem měla opravdu neklidné spaní, v hlavě jsem měla tu kvalifikaci. Ráno jsem se pak už rovnou budila s myšlenkou na Báru, jak to asi zvládla. Z myšlenek mě trochu vytrhl Janeček, který se začal ptát na maminku a kdy přijede. Včerejší skype mu vlastně připomněl, jak moc mu chybí. Ukápla mu maličko slzička, ale když jsem mu řekla, že maminka je za chvíli doma, tak byl zase v pohodě. Je opravdu hodně statečný.

Ale co ta kvalifikace? Nedočkavě jsem zapnula televizi a koukala na záznam. Z kvalifikace postoupí jen 12 nejlepších žen. Limit pro postup je 63 metrů, na který má každá závodnice tři pokusy. Bára naštěstí hned druhým pokusem hodila 64, 8 metrů. Vypadala s výkonem spokojeně. Ovšem hned v kvalifikaci všechny překvapila mladá Polka Andrejčiková, se kterou se Bára již setkala na Odložilově memoriálu. Hodila 67 metrů, což je zatím nejlepší výkon sezóny. Otázka je, jestli to ale zopakuje i ve finále. Já Báře věřím, že domů medaili přiveze. Jestli to bude zlato, je ve hvězdách. Osobně si myslím, že to bude stříbro. Obhájit potřetí zlato na olympiádě v ženském hodu oštěpem se ještě nikdy nikomu nepovedlo. Třeba Bára překvapí. Já budu držet palce a fandit!

#Rio2016 #TYM #DekujiMaminko