Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sladké pečení s olivovým olejem

28. června 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Milujete sladké a často doma pečete? Připravte si odlehčenou formu dezertu s použitím olivového oleje. Olivový olej si navzdory zažitým mýtům uchovává své pozitivní vlastnosti i při vysokých teplotách, a je proto možné jej použít i na pečení sladkých dobrot, jako jsou sušenky, muffiny, koláče nebo cukroví. Stačí, když ve svých oblíbených receptech vyměníte máslo za olivový olej v poměru 3:4. Na chuti nepoznáte žádný rozdíl, těsto bude vláčnější a díky unikátním vlastnostem olivového oleje bude celý dezert zdravější.

Přemýšlíte, jaký olej na pečení použít? Vsaďte na Minerva Extra panenský olivový olej. Vyrábí se výhradně lisováním za studena, díky kterému si zachovává vynikající aroma. Je neocenitelným pokladem, který by neměl chybět v žádné kuchyni. Má vynikající chuť čerstvých oliv s příjemným aromatem a velice nízkou kyselost. Kromě lahodné chuti dodává tělu vitamíny, které posilují imunitu a podporují trávení.

Autor: Minerva

Tip pro vás!  Vyzkoušejte Brownie s olivovým olejem

Budete potřebovat:

60 ml jemného olivového oleje

230 g čokolády

150 g třtinového cukru nebo 115 ml javorového sirupu

2 velká vejce

1 lžičku mleté vanilky nebo extraktu

30 g celozrnné pšeničné mouky

2 lžičky instantní kávy

1/4 lžičky prášku do pečiva

1/4 lžičky mořské soli

65 g sekaných pekanových ořechů

1 hrníček malin

sůl Maldon na posypání

1. Předehřejte troubu na 175°C a umístěte rošt ve spodní třetině. Vyložte si formu o velikosti 20 x 20 cm pečicím papírem. Nevadí, pokud bude papír na stranách přesahovat, hotové brownie se bude potom lépe vyndávat. Pečicí papír si ošetřete nepřilnavým tukem ve spreji. 

2. Postavte mísu na hrnec s horkou vodou a připravte si vodní lázeň. Do této mísy dejte olivový olej a čokoládu a míchejte tuto směs, dokud se čokoláda nerozpustí. Odstavte mísu a přidejte cukr a vanilku, začněte šlehat metličkou a postupně přidejte jedno a pak druhé vejce. Šlehejte, dokud vám nevznikne hladká a lesklá hmota a všechen cukr se nerozpustí. Na závěr vmíchejte mouku, prášek do pečiva, instantní kávu, sůl a šlehejte, dokud nebude směs opět hezky hladká.

3. Přesuňte těsto do připravené formy, posypejte malinami, ořechy a vločkovanou solí. Pečte v troubě přibližně 30 minut. Těsto by mělo být upečené, ale stále hodně lepivé. Po upečení nechte vychladnout alespoň 20 minut.